En kvinne i 50-årene ble pågrepet etter at hun spyttet på en politimann på et utested i Steinkjer. Kvinnen vil bli anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann. Les mer på adressa.no.

Dødstallet i Mekka har steget til 107, skriver NTB. Også 238 personer ble skadd da en kran veltet over verdens største moské fredag kveld. Masjid al-Haram-moskeen var full av troende som hadde samlet seg til fredagsbønn da ulykken skjedde. Sterke vindkast er trolig årsaken til velten, skriver NTB. Les mer på adressa.no.

Trondheimsbedriften Q-Free, som tidlig i august vant en storkontrakt i Portugal, har igjen vunnet to millionkontrakter. Selskapet har sikret seg en avtale på levering av sitt bompengesystem til totalt fire prosjekter i Oppland til en verdi av 37 millioner kroner. Les mer på adressa.no.

Toppledelsen i Utenriksdepartementet (UD) får sterk kritikk i en intern bekymringsmelding. Det er arbeidsmiljøutvalget i departementet som har sendt ut meldingen, skriver VG. Kritikken går blant annet på høyt arbeidspress, for korte frister og høyt trykk på enkeltpersoner over lang tid. I et svar skriver utenriksminister Børge Brende blant annet at «de siste 18 månedene har vært ekstraordinære med flere store kriser samtidig». Les mer her.

IS-medlemmer vil bytte norske Ole Johan Grimsgaard-Oftsad (48) med mulla Krekar. Det skriver Aftenposten. Grimsgaard-Ofstad har sittet i fangenskap siden januar i år, og Norge nekter å betale løsepenger. En melding på Twitter, skrevet av en IS-kriger, er blant de mest retweetede om gisselsaken. Det har imidlertid ikke vært fremmet noe krav om noen byttehandel fra IS sin side. Les mer på adressa.no.