I kveld varsles det 13,5 meter signifikant bølgehøyde på Stad.

- Dette kan gi en ekstrembølge på over 26 meter. Dette er nokså sjeldent, selv på Stad. Vi ser dette bare hvert tjuende år, sier oseanograf og forsker, Torleif Lothe.

Følg trd.by på Facebook

Han jobber også med bølgevarsler iBarentsWatch, som i samarbeid med Kystverket har laget en tjeneste for bølgevarsler. Tjenesten er først og fremst myntet på kapteiner på fiskebåter, hurtigbåter og ferger.

Ifølge bølgevarselet vil det fredag kveld være høye bølger i Midt-Norge. Opp mot fem meter i Trondheim og hele 22 meter utenfor Rørvik i Nord-Trøndelag.

- Vannet vil mest sannsynlig forårsake skader på land, sier Lothe til Adresseavisen.

Heidi Weng vant sin først NM-sprint

Heidi Weng var best hele dagen. Fra første stavtak i prologen var det Heidi Weng som viste de friskeste taktene. Prologen vant hun, hun var solid i kvartfinalen og vant sitt heat, likedan i semifinalen.

Og i finalen gikk hun best av alle selv om overraskelsen Silje Øyre Slind hadde førte store deler av løpet. Slind gikk til slutt inn til en bronsemedalje.

Det skriver Adresseavisen.

Anders Konradsen kan overta Selnæs-rollen

- Alle som fulgte RBK i fjor så hvor god Ole var, sier en ydmyk Konradsen.

Han har vært utenlandsproff i Frankrike. Han har åtte landskamper – åtte flere enn Ole Selnæs.

Men Anders Konradsen (25) er fire år eldre, og blir ydmyk når han snakker om den sentrale midtbanerollen i Rosenborg. Han er en av kandidatene til å overta nå som Ole Selnæs er på vei til Frankrike.

- Først og fremst må man ikke undervurdere rollen Ole hadde i fjor, og hvordan han løste den. RBK vant serien, cupen og spilte i Europaligaen. Jeg er enig med Mike Jensen som sier at et slikt salg gjør at andre «stepper opp», så får vi ser om det blir meg som får rollen. Jeg har litt erfaring der og er klar for å gå inn, men har ikke rukket å snakke med trenerne ennå, sier Konradsen til adressa.no.

Brakk ryggen i september - nå stiller han til start i X Games

Det er NRK som får opplyst at trønderen Torstein Horgmo stiller til start i X Games i Aspen denne helga.

28-åringen var uheldig under trening i fjor høst og pådro seg et brudd i ryggen. Han har vært usikker på om X Games måtte gå uten ham, men Horgmo blir å se i Big Air fredag og slopestyle lørdag.

- Det er alltid gøy å ha med Horgmo, han er en legende i X Games med tanke på alle medaljene han har tatt de siste 6-7 årene, sier Thomas Harstad, sjef for Snowboardlandslaget, til NRK.

Les mer her.