En feil som har rammet flere tusen iPhone-brukere verden over og gjør telefonen ubrukelig, sprer seg nå. Det er den engelske avisen The Guardian som avslører at Apple med vilje har lagt inn feilen som gjør iPhone 6 ubrukelig, en såkalt «Error 53».

Følg trd.by på Facebook

Låser seg

Feilen oppstår om du har skiftet ut skjermen eller hjemknappen på telefonen hos ikke-autorisert Apple forhandlere, og hvis du bruker fingeravtrykk-gjenkjenneren på touchknappen. Feilen er laget slik at den gjenkjenner at den nye skjermen ikke er originalt utstyr, og dermed går hele telefonen i lås.

VG skriver også at dette ikke gjelder om du har skiftet skjerm eller hjemknapp for lenge siden og latt være å oppdatere til den nyeste programvaren, iOS9. Men idet du foretar oppdateringen vil feilen komme.

Visste du at dette er måten du enkelt tilgang på emojis uten å laste ned noe som helst?

-Ta kontakt med Apple

I en uttalelse skriver Apple:

«Vi tar kundens sikkerhet på alvor og Error 53 er et resultat av sikkerhetssjekker lagd for å beskytte våre kunder. iOS sjekker at Touch ID sensoren i din iPhone eller iPad matcher telefonens andre deler. Hvis denne registrerer at dette ikke stemmer overens med hverandre, og touch ID fungerer ikke lenger. Hvis kunder får feilmeldingen Error 53 bør de ta kontakt med Apple Support»

Dermed kan du risikere å ende opp med en telefon til flere tusen kroner som slutter å fungere om du har skiftet skjerm hos en ikke-autorisert Apple-forhandler.

Ifølge The Guardian blir det også umulig å tømme telefonen for bilder, musikk og annen data om du blir rammet av den planlagte feilen.

Emojiene blir stadig... særere. Nå vil disse lage en egen kondom-emoji

Men populære er de, i hvert fall. Denne emojien ble faktisk nettopp kåret til årets ord