En vennegjeng uten pass til Pstereofestivalen bygde likegodt en flåte for å komme tettest mulig på musikken og folkelivet denne helga.

- Vi vil få med oss hele festivalen. Vi skal ligge her og grille og kose oss, og kan fire oss opp og ned på dregg, så vi ligger perfekt til enhver tid. Målet er jo å ha det så koselig at alle andre blir litt misunnelige, fortalte Aleksander (26) til trd.by i forkant av festivalen.

Følg trd.by på Facebook

Sikkerhetsmessige hensyn

Men fredag tok elveidyllen slutt.

- Det er sikkerhetsmessige hensyn som er tatt opp til vurdering. Jourhavende bestemte at farkosten skulle fjernes jamfør politiloven. Det var rett før klokken 20.00 fredag kveld at innsatsleder meldte om flytting av flåta, sier operasjonsleder Bjørn Handegard.

Han legger til at flåtefarerne ikke vil få noen reaksjon fra politiet utover at flåta ble fjernet.

Testet på stille vann

Til trd.by fortalte vennegjengen at de hadde brukt litt over to uker på å bygge katamaranen. De hadde også brukt tid på å teste den.

- Vi testa på stille vann først. I etterkant får vi se hva som funket og hva som ikke funket. Så får vi se til neste år om vi gjør det samme, sa Aleksander.

- Det er noe med det å skulle ligge her ute og ha med seg hele stua, inkludert kjøkken og barskap på Nidelva. Vil du ha vin? Da lager du det. Vil du ha en drink? Da lager du det.

DRAMATISK VIDEO: Her hopper han 27 meter rett ned i Nidelva