I samarbeid med flere organisasjoner innen psykisk helse, har Facebook utviklet verktøyet som skal hindre personer å begå selvmord, skriver NRK.

Dersom du flagger et innlegg, vil det bli vurdert av et team bestående av sosiale nettverk som vil ta kontakt med personer som er i faresonen, samt gi informasjon om selvmordforebygging.

Følg trd.by på Facebook

Foreløpig er denne funksjonen kun tilgjengelig på den engelske versjonen av det sosiale nettverket. I tillegg til dette, kan man også bruke Facebooks hjelpesenter til å rapportere mobbing og misbruk.

Facebook lanserte tirsdag en ny plattform som skal forebygge selvmord. Foto: Skjermdump

Kan lett misbrukes

Mental Helse sier til NRK at intensjonene virker gode, men at det gjenstår å se effekten av plattformen.

– Det er flere spørsmål som krever svar her, og et er hvorvidt slik informasjon kan utnyttes kommersielt for eksempel knyttet til legemiddelindustrien. Det vil i så tilfelle være meget problematisk, sier politisk rådgiver i Mental Helse, Anlov Mathiesen, til NRK.

Han mener det fremstår usikkert hvordan Facebook er i stand til å håndtere den etter hvert omfattende oversikten og statistikken om enkeltpersoners psykiske helse.

– At ansatte i Facebook sitter som en overdommer over menneskers psykiske helse er ikke ønskelig, selv om intensjonen virker god, sier Mathiesen til NRK.

Amalie (22) vil få bukt med ensomhet blant unge. Nå inviterer hun vilt fremmede folk hjem til seg