Gründer Sarah Elise Gjemdal, dama bak en egen gjenbruksbutikk på Mercursenteret, har mange miljøvennlige tips på lager. I Trd.bys miljøvennlige julekalender kommer de på løpende bånd. Bak luke 20 skjuler det seg et godt tips om du er glad i å lage mat - miljøvennlig så klart!
Slik er åpningstidene for polet denne jula
Med det blir dagens tips i Trd.bys adventskalender:
20. luke - lag julegodt av overskuddsmat
Baking og matlaging er en viktig del av juleforberedelsene. Måltidene, kakene og julegodtet er for mange en stor glede. Ekstra gøy er det hvis man kan dekke på med noe man har laget selv.
Her kan du dra ut på byen - på selveste julaften
Vilde (23) bruker bare 3600 kroner i året på mat - resten finner hun i søpla
Det er per definisjon ikke lovlig å trenge inn på andres eiendom (les: rote i andres søppel), men mange butikker har åpne containere og ser litt gjennom fingrene på akkurat dette. De fleste blir glade dersom noe som ellers ville blitt kastet heller kan brukes. Det er viktig å ta hensyn og følge visse retningslinjer. Det aller viktigste er selvfølgelig å alltid forlate plassen på samme måte som den den var når du ankom.- Har du ikke lyst til å dykke ned i en container, kan du alltids gå inn på en matbutikk, sykehjem eller lignende og spørre pent om de har noe til overs som du kan få. Her trenger du ikke å tenke snop eller søtsaker. Det går fint an å lage mye annet snadder. Frukt og grønnsaker egner seg veldig godt til å lage syltetøy eller geléer, som smaker godt ved siden av ost. Pakker du det inn i et pyntet syltetøyglass, en pringles-boks eller lignende så har du en kjempefin julegave!
Følg med i morgen for luke nummer 20!
SJEKK UT DETTE: Trd.by søker unge, engasjerte stemmer!
Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook