Det er Aftonbladet som skriver om det nye svenske pizzafenomenet.

Du husker kanskje vulkanpizzaen, også kjent som monsterpizzaen, som tok internettet med storm i sommer? Nå har Pizzeria Tullen i Enköping tatt vulkanen et steg nærmere et utbrudd.

- Vi har på alt som kunden vil ha, sier Simon, skaperen av pizzaen, til Aftonbladet.

Og kundene vil visstnok ha tre pizzabunner, som er toppet med biffkjøtt, svinekjøtt, skinke, reker, fetaost, agurk, tomater, pommes fries, jalapenos, paprika, kebab og hele fire forskjellige sauser.

Lik trd.by på Facebook

ERNÆRINGSFYSIOLOG: - Kjøttdeig to-tre ganger i uka er for mye

- Ingen klarer å spise den på egenhånd

Og som du kanskje skjønner, så er det ingen som har klart å proppe i seg dette beistet på egenhånd.

- Nei, nei. En person klarer ikke å spise opp den, det går bare ikke. Det er umulig, sier Simon til Aftonbladet.

Christian Kachoa jobber ved pizzeriaet og han forteller at sverige har trykket pizzaen til sitt bryst.

- Vi har blitt nedringt av media. Nå begynner pizzaen å ta av, forteller Kachoa til trd.by.

- 2000 kalorier bare i dressingen

Pizza 123 Møllenberg hev seg på vulkanbølgen i sommer, og det har visst vært en monstersuksess.

- Det er vår klare bestselger. Vi selger rundt 15 til 20 stykker av dem om dagen. Og enda flere i helgene, sier Jon-Arne Kvamsvåg ved Pizza123 Møllenberg.

Vulkanpizzaen i Trondheim blir litt pinglete i forhold til svenskenes nye pizzabeist. Foto: pizza123 møllenberg

Han har følgende førsteinntrykk av den nye utgaven av vulkanen.

- Hehe, det første jeg tenker på er den saken om hvor mange kalorier det var i vår vulkanpizza. Denne danker nok ut vår pizza på kaloriskalaen, sier Kvamsvåg.

- Bare i dressingen er det nok 2000 kalorier, legger han til.

Trondheim har mange rare retter: Her kan du kjøpe deg hvitløks-is!

Kommer kanskje til Trondheim

Men kalorier skremmer ikke pizzamannen på Møllenberg.

- Det er veldig artig å hive seg på slike trender, og størrelse er viktig i denne bransjen. Vi har utstyret til å lage så store pizzaer, problemet er at vi ikke har store nok pizzaesker, sier Kvamsvåg.

- Men nå fikk vi blod på tann. Vi skal sjekke med leverandørene om det er mulig å finne en ordning, legger han til.

Hvis ikke det blir mulig, så kommer de med en stor overraskelse i 2016.

- Vi holder på med en pizza-prototype, som kommer til neste år. Forhåpentligvis blir det vi som setter standarden denne gangen, og at svenskene kopierer oss, flirer Kvamsvåg.

Dette er kanskje bedre for magen og lommeboka: 6 billige og sunne frokoster med havregryn

For dere som ikke bryr dere om kalorier: Her er 9 helt usannsynlig usunne retter