Fredag ble Apples ferskeste produkter - iPhone 6S/iPhone 6S Plus og Apple Watch - lansert i Norge.

Og det er tydeligvis stor stas for mange. Allerede før Eplehusene i Trondheim åpnet klokken 08.00, sto flere titalls personer i kø ute i det sure høstværet for å sikre seg det nyeste av det nyeste av Apple-dingsene.

- Det har vært en veldig artig dag. Det var rundt 50 stykker som sto i kø utenfor butikken vår i morges, sier butikksjef Stian Aksaas ved Eplehuset i Midtbyen.

Lik trd.by på Facebook

Nesten 50 klokker

Og salget var det ingenting å si på, ifølge butikksjefen.

- I løpet av en halvannen time hadde vi omsatt for like mye som vi gjorde ved lanseringen av iPhone 6 i fjor, sier Aksaas.

Han sier at det var en fin miks mellom folk som ville ha klokker og mobiler.

- Jeg har ikke konkrete tall, men vi solgte mellom 45 og 50 klokker i løpet av dagen. Mobilene var mest populær, men der har jeg heller ikke konkrete tall på hvor mange som er solgt, sier Aksaas.

Interessert i mer iPhone-nytt? Er du riktig uheldig kan du være rammet av dette problemet.

Kø på Solsiden

Også hos søsterbutikken på Solsiden var det bra trykk på morningen.

- Det er vanlig at folk er tidlig ute når Apple lanserer nye produkter og det var det i dag også. På Solsiden stod det rundt 20-30 personer i kø da vi kom på jobb klokken 07.00, sier butikksjef Fredrik Nymoen ved Eplehuset på Solsiden, som hadde ordnet kaffe og nybakte boller til Apple-fansen.

Har du iPhone? Denne smarte funksjonen kan redde livet ditt

Bildet ble tatt i 10.30-tiden, da hadde det verste trykket gitt seg.

Han opplyser at de fortsatt har noen telefoner igjen på lager. Enn så lenge.

- Vi forventer ut fra erfaring og denne dagen så langt at mye av dette vil bli utsolgt i løpet av svært kort tid, men vi håper å få nye leveranser så fort som mulig, skriver Nymoen i en mail til trd.by.

Hvis du har iPhone kan neppe denne nyheten redde livet ditt, men gjøre SMS-ene dine litt morsommere.