I dag er det VG-listakonsert på Trondheim Torg. Konserten starter 18.00, men da trd.by tar turen i 9-tiden møter vi to jenter som allerede har stått i kø en stund.

- Vi har stått her siden ti over halv ni, sier Marina Pettersen (17) og Aurora Fagerkind Brenne (16).

Følg trd.by på Facebook

Vil ha Golden Circle-billetter

Jentene har kommet fra Levanger for å få med seg konsertene, og kan fortelle at de ikke har Golden Circle billetter. Det håper de på å vinne i løpet av dagen.

- Vi skal melde oss på konkurranser. I går var vi ute fra fire til tolv for å se etter Vegard Harm og «Makeup-Malin», men vi fant dem ikke, sier de.

Disse kommer på VG-lista i Trondheim

De forteller at de var like tidlig ute i fjor, og i år er det Jesper Jenset, Julie Bergan og Freddy Kalas de først og fremst gleder seg til å se.

Like etter kommer det flere jenter løpende for å stille seg i tilbake i kø. Tre av disse er Hege Hatling (16), Stine Jørgenvåg (18) og Anette Berget (17). De tre jentene har vært på området siden halv sju i morges.

Hun var i tillegg på VG-lista i Bergen, og da stilte hun seg i kø klokken fem. Det er The Main Level som er favoritten i år, noe hun også illustrerer på genseren sin som har boybandet printet over seg.

- Vi har møtt de før, og de er herlig. Da jeg var i Bergen fikk jeg Golden Circle på grunn av at jeg sto i kø så tidlig. Jeg regner med det samme skjer i dag. Hvis ikke skal vi stå der artistene er, sier hun.

Her er alt du trenger å vite om VG-lista i Trondheim

- Hyggelig at det er så populært

Alle jentene er godt rustet for dagen, og har med seg mat for å stå lenge i kø. Prosjektleder for VG-lista, Tina Jære Brandt, kan likevel fortelle at de passer på at de som står i kø får både mat, drikke og dopauser.

- Vi ønsker at de i kø skal være hyggelige med hverandre, sier Brandt.

Hun mener det er opp til jentene  å avgjøre når de vil stille seg i kø, men at de ikke ønsket at de skulle være der hele natta.

- Men halv sju er greit, for da var vi snart på jobb selv. Det er hyggelig at VG-lista er så populært. De som er her nå kommer nok inn på Golden Circle, sier hun.