Tiller-Torget har fått tre nye butikker. Norli flyttet inn før sommeren, Specsavers åpner neste uke og Normal hadde første åpningsdag torsdag.

- Jeg stopper ikke å skjelve. Det iser i beina. Jeg er i konstant lykkerus, sier butikksjef Amalie Opdahl Fladseth umiddelbart etter åpningen 10.00 torsdag.

Køen strakk seg gjennom senterets førsteetasje. Et hundretalls personer stod klare da gitteret rullet opp for første gang.

- Jeg er så stolt! Vi har bygd opp denne butikken på en uke, forteller Fladseth.

Kø: - Jeg elsker Normal. De har så mye rart. Jeg tror dette er bra for Tiller-Torget, sa Camilla Aune før butikkåpningen. Hele køen lot seg ikke fange på ett bilde. Foto: Stian Hansen

Dette er kjedens åttende butikk i Trondheim kommune. Den nærmeste ligger rett over på gaten, på City Syd.

- Jeg er spent på om vi vil trekke deres kunder. Tiller-Torget har ikke så mange klesbutikker, og kanskje mest familier og eldre, sier Fladseth.

Ny i jobben: Fladseth ble ansatt i kjeden en knapp måned før åpningen. Til høyere står hennes medarbeider Mina Søraas, som Fladseth håper tar over stillingen hennes en dag. Foto: Stian Hansen

Superkresen

23-åringen har aldri før jobbet i kjeden. Fladseth søkte sjefsjobben uten å ane hvilken butikk hun ville bli satt til å lede.

- Jeg er ung, og full av futt og energi. Jeg tror de likte måten jeg er på, svarer hun på spørsmål om hvordan noen uten erfaring fra kjeden kan komme inn som sjef for flaggskipbutikken på Tiller.

Hun har jobbet seg oppover i butikkbransjen. Fladseth jobbet for Vita da kjeden gikk konkurs og boet ble kjøpt av Fredrik & Louisa. Der fikk hun prøve seg som butikksjef.

- Jeg sendte Normal en fin søknad med erfaringen min. Det hjelper å være målbevisst og ydmyk, forteller hun.

Så langt er ni personer ansatt i den nye butikken. Hun regner med å hente inn flere.

- Jeg er superkresen på ansatte. Har du et godt arbeidsmiljø, kommer resten etter.

Goodiebags: 1000 poser med vareprøver var pakket klar til åpningen. Foto: Stian Hansen

Roligere stemning

Nærmeste nabo er Norli. Bokbutikken lå tidligere på City Syd. Daglig leder Inger Helen Johnsen er glad for å ha fått en større butikk – og for å ikke lenger ligge vegg i vegg med et tomt lokale.

- Her er det litt roligere stemning. Man ser på matbutikkene at sentrene trekker litt ulike folk. Vi har Meny, mens City Syd har Obs, sier Johnsen.

Både Norli, Normal og Specsavers bruker Intersports gamle lokaler. Sportsbutikken er fortsatt på senteret, men har mindre gulvplass enn tidligere.

Glad for ny nabo: Tiller-Torget har lenge hatt tomme lokaler i første etasje. Inger Helene Johnsen setter pris på å få liv bak vinduene rundt hennes butikk. Foto: Stian Hansen

Doblet salget på to år

Den danske butikkjeden Normal har hatt god vekst siden etableringen i Norge for fem år siden. Driften er basert på import og videresalg av billige husholdningsartikler som kosmetikk.

I 2021 hadde den norske delen av kjeden 1,8 milliarder kroner i inntekter – nær dobbelt så mye som i 2019. Fjoråret endte også med et solid overskudd: 158 millioner kroner i årsresultat.

Ifølge nettsiden deres har kjeden 119 norske butikker.

Fornyes: Tiller-Torget har kapret flere butikker fra nabosentrene. Norli kom fra City Syd og Specsavers fra StorM. Foto: Stian Hansen