14 000 nye adresser

I dag gjør posten de største endringene på 30 år, når 14 000 husstander i Trondheim får ny adresse. Som følge av befolkningsvekst, må postsystemet moderniseres. Den økende netthandelen har også noe av skylden for at omtrent 10 prosent av antall adresser i byen endres, det melder Adresseavisen.

Svindel til 3,4 millioner

En trondheimsmann i 30-årene er dømt til ett og et halvt års fengsel i Sør-Trøndelag tingrett, etter å ha brukt foreldrenes identitet til å skaffe seg lån. Til sammen svindlet han til seg 3 390 000 kroner. I tillegg skal mannen ha gjennomført en rekke falske salg på nettjenesten finn.no, ifølge Adresseavisen.

RBK-krangel

Rosenborgs radarpar på høyresiden, Pål André Helland og Mike Jensen, innrømmer at de har hatt utfordringer med hverandre den siste tiden. I starten av sesongen ble det ofte mål når Jensens pasninger fant Helland. Nå tror imidlertid duoen at de har løst konflikten. Det skriver Adresseavisen. Rosenborg møter Dnipro på Lerkendal i kveld klokken 19.00.

Roar på vei til Trøndelag

Ekstremværet Roar nærmer seg Trøndelag. Klokken 11.29 meldte politiet i Sør-Trøndelag på Twitter at det er sendt ut flomvarsel og at nivået er hevet til tre.

- Så store nedbørsmengder opplever man ikke mer enn hvert 25-50. år. Dette er virkelig ikke hverdagskost, konstaterer meteorolog Ida Marie Solbrekke ved Værvarslingen på Vestlandet til Adresseavisen.

2,7 grader varmere

I følge analysen av klimaløftene, er verdens er på vei mot en oppvarming på 2,7 grader. Nå er alle land oppfordret til å legge frem sine klimamål på klimamøtet i Paris i november. FNs mål er å begrense oppvarmingen til 2 grader. Norge ønsker på sin side å kutte utslippene av klimagasser med 40 prosent innen 2030. Det melder NTB.