Det er sol og deilige temperaturer, og for mange frister det nok med en duggfrisk pils i en av byens mange parker.

Men ser politiet deg, så kan det bli en bråstopp på parkkosen.

- Du kan ikke føle seg for trygg hvis du tar deg en pils i parken, eller på offentlig sted. Da må du i så fall være langt til skogs. Hvis en patrulje kommer over noen som drikker på offentlig sted, griper vi inn, sier Torkjel Rendal, seksjonsleder for vakt og beredskap ved Sentrum politistasjon.

Følg trd.by på Facebook

- Vi tømmer ut ganske mye øl

Han forteller at de daglig griper inn på offentlig drikking når sola skinner.

- Det blir nesten en uoverkommelig oppgave å gi deg en statistikk på hvor mange oppdrag vi har hatt i mai. Vi har tømt ut ganske mye øl, sier Rendal.

Det er den vanligste reaksjonen politiet har på parkdrikking. Hvis en patrulje observerer folk som nyter alkohol på offentlig sted, blir du bedt om å tømme ut drikkevarene dine.

- Vi pleier også å bortvise folk fra området i et visst tidsrom, sier Rendal.

Du kan jo drikke øl på et utested: Her finner du byens billigste halvliter

Kan få bot

Du kan også ende opp med en bot, men det tilhører sjeldenhetene. Tall fra 2014 viser at det ble delt ut 14 bøter i Trondheim kommune for inntak av alkohol på offentlig plass.

- Det er avhengig av grovheten. For eksempel hvis folk tror det å tømme ut alkoholen er et spørsmål om frivillighet, eller hvis det forstyrrer natteroen til folk, sier han.

Men han sier at de ikke kan være til stede til en hver tid, og da må de prioritere.

- Vi må ta toppen av kransekaka. Gjenger som lager mye støy og bråk, og er til sjenanse for andre mennesker.

- For eksempel ved Marinen. Der er det ofte mange barnefamilier, og folk som holder på med sport. Da vil vi ikke ha øldrikkende gjenger der, legger han til.

LYST PÅ ET BAD? Her er 7 fine badeplasser i Trondheim