- Vi legger ned fordi det er vanskelig å drive noe med et så stort omfang, uten å ha muligheten til å jobbe med det på fulltid, sier eier av Seams, Magnus Holder Bjørk til Trd.by.

Onsdag kveld kom blogginnlegget på Seams Facebook-side der Bjørk takker for seg, og meddeler at butikken stenger dørene 31. januar.

Der skriver Bjørk blant annet at det har tatt sin tid å rive av plasteret og bestemme seg for å legge ned.

- Nå for tiden står jeg i butikken hver torsdag, og hver gang jeg kommer inn føles det helt idiotisk å legge ned. Jeg elsker stemningen og lukten.

Kan ikke dele seg i to

Men han har kommet til en beslutning. Bjørk driver nemlig også et annet selskap, og det er der han tjener til livets opphold. Det er et designbyrå som også jobber med klær, men også mat og drikke. Blant annet jobber de med Credo.

- Jeg skulle gjerne jobbet 100 prosent med begge. Og det blir vanskelig for andre å drive butikken videre siden den har min signatur.

For Bjørk skulle Seams være et morsomt sideprosjekt der han forsøkte å ta litt av Berlin til Trondheim, og å inspirere folk til å kjøpe færre ting og bedre varer. Blueprinten til butikken finnes bare i hodet hans.

Han forteller at han har funnet ut at det skal mer til for å drive en butikk enn å kjøpe inn klær og henge dem opp på hyllene, og at den administrative biten til slutt tok for mye tid. Derfor legger han ned mens leken fortsatt er god.

Likevel er ikke nedleggelsen av butikken det siste vi ser av Seams, og Bjørk drømmer om å videreføre konseptet i nettbutikk og som popup-butikk.

- Jeg drømmer om å ta Seams tilbake til det det var i utgangspunktet.

Det anerkjente kult-magasinet Monocle kåret 2016 Seams til en av 25 klesbutikker i verden som setter standarden for mote- og klesbransjen.- Jeg ble helt skjelven da de ringte. Monocle regnes som en målestokk for livsstil og kultur og at de har kommet over denne lille butikken er utrolig morsomt, sa Magnus Holder Bjørk til Trd.by da. Foto: Wil Lee Wright

Skulle være midlertidig

Da Bjørk startet Seams skulle det nemlig være en popup-butikk i 14 dager, men det gikk så bra at han fortsatte. Etter to års drift femdoblet han butikkarealet, og supplerte med dameklær i tillegg til herreklærne.

Seams åpnet i det som tidligere var Bakklandet sløyd. Et arbeidsfellesskap der flere kunne bruke lokalene til sine prosjekter, og i helgene ble lokalet gjort om til visningsrom.

- Der kunne folk leie lokalet til egne prosjekter. Vi har hatt alt fra utstillinger til konserter. Vi hadde jo Trondheims fysisk minste scene. Den var bare 50 ganger 50 kvadratmeter.

Bjørk drømmer nå om å ta tilbake dette konseptet, og det er der muligheten byr seg for at Seams popper opp igjen.

Brenner for Bakklandet

Likvel vil han prøve å selge ut en del av varene før den fysiske butikken takker for seg. Selv sitter han ikke igjen med bitre følelser for at han må avslutte butikken, og avgjørelsen kom ikke av økonomiske årsaker.

- Jeg er stolt av å ha holdt ut i tre år, og jeg er utrolig takknemlig for at butikken har vært en suksess. Som sagt skulle jeg gjerne ha drevet den videre, men jeg kan ikke lage to av meg.

Selv om Bjørk ellers er okkupert i hovedgesjeftigelsen sin brenner han for Bakklandet, og ønsker at Trondheim skal være levende også på de punktene han interesserer seg for.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook