Den tidligere BI-studenten har tatt en pause fra studiene, og bruker i stedet tiden på hyppige handler i børsnoterte verdipapirer.

Adresseavisen har tidligere fortalt om Hofstad, som da han var tolv år gammel fikk 2000 kroner av sin mor for å kjøpe aksjer (krever innlogging), og som rundet én million i inntjening da han fylte 19.

Tjente på billig gjeld

Fjorårsregnskapet til selskapets hans, CMD AS, viser at han i fjor hadde finansinntekter på over 1,3 millioner kroner og et resultat før skatt på 1,25 millioner.

Hofstad opplyser i en e-post at alle inntektene kommer fra verdipapirhandel. I fjor ble det omtalt hvordan han tjente gode penger på å kjøpe opp billig gjeld i det konkurstruede seismikkselskapet Seabird Exploration.

Hofstad kjøpte seg inn i et obligasjonslån som ble omsatt for bare 28 prosent av den opprinnelige verdien. Da lånet senere gjort om til aksjer i selskapet fikk Hofstad en gevinst på 67 prosent.

Han sikret seg også mot at aksjekursen skulle falle, og tjente rundt 900 000 kroner på hele handelen. Rundt 500 000 vises i inntektene til CMD, ifølge Hofstad.

Vil ikke røpe tips

21-åringen vil helst holde aksjetipsene for seg selv. Han forteller at han var heldig og unngikk store enkelttap i 2015, men at han i perioder gjør 20–30 handler om dagen, og at det ikke er alt man treffer på.

Ifølge årsregnskapet til CMD hadde selskapet verdier for over 2,1 millioner kroner ved utgangen av 2015, fordelt på 1,3 millioner i aksjer og obligasjoner, drøyt 700 000 i banken og nær 100 000 i utestående krav.

På spørsmål om det fortsatt er dekkende for selskapet, svarer han:

- Jeg er fornøyd med utviklingen hittil i 2016.

Hele saken kan du lese i Adresseavisen (krever innlogging).