Tidligere denne måneden skrev trd.by om den skandalebefengte Snapchat-kontoen NTNUSnap, som nå kommer som en egen app.

Appen heter Gobi, og er ventet i en appbutikk nær deg om ikke så alt for lenge.

- Ios-versjonen er ferdig og vi venter bare på en godkjennelse fra appstore, også gjenstår det litt småtteri med android-versjonen, sier Kristoffer Lande, som er én av de fem NTNU-studentene bak appen.

UP & RUNNING: Slik ser Gobi ut i aksjon. Foto: skjermdump

Verdt 750 000 før lansering

Etter at det ble klart at Gobi skulle lanseres har telefonene og mailinnboksen gått varm hos gründer-gjengen.

- Det er fryktelig mange som er interessert, enten at folk har lyst til å jobbe med oss eller investere i appen, sier Lande.

- Vi har sagt ja til fire investorer, som kjøper fem prosent av selskapet til 7500 kroner per prosent. Det betyr at vi i teorien er verdsatt til 750 000 kroner allerede før lansering, legger Lande til.

Han sier at pengene kommer godt med til lanseringen.

- Det gjør at vi får helt andre markedsføringsmuligheter. Det gir oss også muligheten til å leie inn profesjonelle backend-utviklere som kan kvalitetssikre serverkoden vår, sier Lande.

Gobi til Harvard?

- l oppstartsfasen vil opprette en hovedgruppe der alle brukerne er med uansett hvem de måtte være, en gruppe for NTNU-sudenter, en gruppe for Hist-studenter og en for BI-studenter. I tillegg ser vi for oss at UiO, UiT og andre universiteter vil komme ganske fort etter, da en av de viktigste egenskapene til denne appen er at det skal være enkelt for brukerne å opprette egne ligaer der de måtte befinne seg, sier Lande.

GRUPPER: I Gobi kan du dele bilder og chatte med andre brukere i grupper. Foto: skjermdump

De ser for seg at appen har potensial i det store utlandet. Kanskje kommer Gobi til et stjerne-universitet i Amerika.

- Vi har også en kontakt som skal prøve å få startet en gruppe på Harvard i Boston, som vi ser for oss kan være pioneer-skolen i USA, sier Lande.

Appen skal etter planen lanseres 10. august. Dagen før immatrikuleringen.