Og nå er det klart: 14 år gamle Kerstin Linden har landet tittelrollen når serien nå er gått i innspilling, ved Bohus festning. Hovedrolleinnehaveren tror publikum vil kjenne igjen mye fra Lindgrens klassiske bok – og også fra Tage Danielssons film, fra 1984.

– Det er en sterk fortelling, utdyper den unge skuespilleren. Som karakteriserer det å få spille Ronja som en drømmerolle.

Jakten på den riktige røverdatteren innebar at over 4000 håpefulle – fra hele Sverige – møtte opp til prøvespilling. Men det var altså Linden, som vi også har sett i rollen som Lill-Märta i «Utvandrerne», som fikk jobben. I Sverige er hun også aktuell med en rolle i årets julekalender.

Det kan bli kjølig på settet: Kerstin Linden som spiller Ronja, sitter her sammen med regissør Lisa James Larsson. Foto: Adam Ihse / TT

Linden kjente godt til Ronja-skikkelsen fra før.

– Jeg har sett filmen, den gamle, og jeg synes det er den beste av Astrid Lindgrens fortellinger, sier hun til TT.

Den nye serien får premiere på Viaplay neste år – og den vil telle 12 episoder. Hans Rosenfeldt har skrevet manuset, mens regien er ved Lisa James Larsson.

Christopher Wagelin spiller pappa og røversjef Mattis, mens Sverrir Gudnason har trådt inn i rollen som rivalen, Borka. Jack Bergenholtz Henriksson spiller Ronjas venn, Birk – mens Krista Kosonen spiller Ronjas mamma, Lovis.

Astrid Lindgrens bok, om strabasene i- og rundt Mattis-borgen, utkom i 1981. Boken er siden blitt oversatt til 49 språk.