Som kjent skinner sola alltid på TV, og nå kommer våren for alvor. Og selv om de fleste liker å søke ut i finværet, er det likevel fint å ha noen gode serier på lur – til en regnværsdag.

Utbudet er større en noensinne, der strømmetjenestene kappes om vår tid og oppmerksomhet. Her er noen av de mest imøtesette seriene på strømmetjenestene denne våren.

«The Last Thing He Told Me» (Fikk premiere 14. april på AppleTV+)

Jennifer Garner spiller hovedrollen i thrillerserien om en kvinne hvis ektemann flykter fra rettferdighet – og etterlater henne alene igjen, med datteren. Etter hvert som historien utfolder seg, viser det seg at hun visste veldig lite om mannen sin. Serien er basert på en bestselgende thrillerroman, signert Laura Dave.

«The Diplomat» (Fikk premiere 20. april på Netflix)

Etter suksessen med populære «The Americans» er Keri Russell tilbake med en thrillerserie, med handlingen satt på den internasjonal, politiske arenaen. Russell spiller nyutnevnt amerikansk ambassadør i Storbritannia som blir kastet ut i store politiske tumulter.

«Dead Ringers» (Fikk premiere 21. april på Prime Video)

David Cronenbergs kultfilm fra 1988 har her fått en TV-versjon, der Rachel Weisz spiller to gynekologer, som er eneggede tvillinger. De har et mildt sagt komplisert forhold til hverandre – og til kvinnene de undersøker. Alle seks episodene ble sluppet samtidig.

«Love and Death» (Får premiere 27. april på HBO Max)

Miniserie basert på en svært kjent drapshistorie i Texas' bibelbelte, på 1980-tallet. Elizabeth Olsen spiller Candy, som innleder en affære og siden dreper sin elskers kone. Disney+-serien «Candy» – med Jessica Biel – var inspirert av samme historie, og ble sendt i fjor høst.

«Citadel» (Får premiere 28. april på Prime Video)

Richard Madden og Priyanka Chopra Jonas spiller agenter uten hukommelse i Prime Videos storsatsing «Citadel». Foto: Prime Video

Science fiction-action i stor stil rulles ut i denne nye thrillerserien om to agenter (Richard Madden og Priyanka Chopra Jonas), fra en mystisk spionorganisasjon. De har begge fått slettet sin hukommelse, og det blir riktig voldsomt når de skjønner at noen jakter på dem. Serien er også laget i både en italiensk og indisk tapping.

«White House Plumbers» (Får premiere 2. mai på HBO Max)

Plumbers (rørleggere) ble de kalt, håndlangerne som skulle arbeide for å ødelegge for demokratene slik at Richard Nixon ble gjenvalgt som president i 1972. Men så kom Watergate-skandalen. Woody Harrelson spiller en sentral figur i dette dramaet som er proppfullt av 70-tallsvibber.

«Queen Charlotte: A Bridgerton Story» (Får premiere 4. mai på Netflix)

I påvente av den tredje sesongen av det ekstremt populære kostymedramaet «Bridgerton», kommer nå en spin-off som skildrer dronning Charlottes ungdomstid. India Ria Amarteifio spiller hovedrollen

«Silo» (Får premiere 5. mai på Apple TV+)

Svenske Rebecca Ferguson spiller hovedrollen i «Silo», her med David Oyelowo. Foto: Apple TV+

Bare 10 000 mennesker er igjen på jorden, og de bor i en stor silo under jorden, selv om ingen vet hvorfor. Den svenske Hollywood-stjernen Rebecca Ferguson spiller hovedrollen i miniserien, og hun er også produsent for dramaet.

«City on Fire» (Får premiere 12. mai på AppleTV+)

Garth Risk Hallbergs anerkjente roman er grunnlaget for denne serien, som skildrer en straffesak i en by i oppløsning. Men alle som har lest boken kan merke seg at handlingen i serien er flyttet fra 1970-tallets New York – til samme by på 2000-tallet.

«Fatal Attraction» (Får premiere 22. mai på SkyShowtime)

Blir det kanin-koking? En ny versjon av «Fatal Attraction» er i alle fall snart klar, med Joshua Jackson og Lizzy Caplan om bord. Foto: AP

Han fikk stor suksess med rollen i «The Affair» for noen år siden, og nå dukker Joshua Jackson – også kjent fra tenåringssåpen «Dawsons Creek» – opp i nok et utroskapsdrama. Denne gangen «overtar» han Michael Douglas' ikoniske rolle fra 80-tallsklassikeren.

«Fubar» (Får premiere 25. mai på Netflix)

Arnold Schwarzenegger kommer tilbake som actionhelt – skjønt i en humoristisk versjon. «Fubar» er en serie om en far og datter som begge oppdager at den andre jobbe for CIA. Dermed slår de sine krefter sammen – og gjør seg klar for et siste oppdrag.

«The Swarm» (får premiere 28. mai på Viaplay)

Svenske Alexander Karim, og finske Krista Kosonen, har to av de store rollene i Viaplays storsatsing «The Swarm». Foto: Viaplay/TT

Viaplays store, internasjonale satsing «The Swarm» har Alexander Karim og Krista Kosonen i to av de store rollene. Serien er basert på en bestselgende bok med samme tittel, skrevet av Frank Schätzing. TV-serien er skapt av «Game of Thrones»-produsent Frank Doelger. Når teppet går opp i mai, er det klart for en engelskspråklig serie.

«Barracuda Queens» (Får premiere 8. juni på Netflix)

Netflix' nye, svenske drama handler om et knippe bortskjemte jenter som kjeder seg – og som gjerne vil høyne levestandarden enda litt. De begynner å begå innbrudd for å få penger til alt de drømmer om – og også som hevn.