Fra lørdag klokka 13 starter Trondheims første rockefestival med sine 19 000 festivalgjengere. Totalt vil festivalen Trondheim Rocks huse 38 000 festivalgjengere delt på lørdag og søndag.

Er du blant de heldige som skal få se blant annet Iron Maidon, Honningbarna og Kristoffer Schau i helga, da er det kanskje verdt å vite at også AtB har merket seg at det brygger opp til Trondheims første rockehelg.

De svarer med å gi oss shuttlebuss for å hjelpe på festivalflyten.

I tvil om hva du skal ha på deg?

Setter opp festivalbuss

AtB setter derfor opp ekstra bussturer til festivalområdet. Fra klokka 13 til klokka 20 både lørdag og søndag er det rute 4 som skal forsterkes med shuttlebuss. Shuttlebussene går mellom sentrum og festivalområdet er mulig å benytte fra alle holdeplasser mellom Munkegata M5 i sentrum til Stiklestadveien på Lademoen.

Bussene kommer til å være godt synlige ifølge AtB med skiltet: 4 - Trondheim Rocks.

Til Adresseavisen sier arrangøren at det ikke er parkering tilknyttet festivalområdet. Stiklestadveien som går forbi inngangsportalen til arenaen kommer til å være stengt for trafikk.

- Vi ber folk tenke smart og strekke seg litt for å unngå kø og kork. Slipp av folk ved Lade kirke f.eks., eller ved Dora. Alle må ikke kjøres til «døra». Det finnes ikke parkering i området, og vi oppfordrer alle om å gå hit, sier Mård Askim, styreleder i Trondheim Concerts til Adresseavisen.

Ikke billetter? Ikke fortvil!

Forsterker flere ruter hjem

For de som ikke ønsker å ta beina fatt på hjemturen har de valget mellom å hoppe på bussrute 4 fra Stiklestadveien eller bussrute 3 fra Strandveikaia. AtB har også ekstra busser stående i beredskap i sentrum om det skulle bli behov for det.

Bussselskapet har også forsterket regionrutene 410 og 38. Bussrute 410 fra Trondheim S til Orkanger har avgang klokka 23:10 lørdag og 23:35 søndag.

Bussrute 38 fra sentrum til Stjørdal har avgang klokka 23:10 både lørdag og søndag. Bussrute 38 fra Strandveien til Melhus har avgang 23:35 begge dagene. Søndag er avgangen forlenget til Melhus i forhold til normal rute.