De foreslår at fylkestinget søker til staten om belønningsmidler.

- Det vil være uheldig for Miljøpakkens mål om bedre kollektivtilbud, lavere klimautslipp, kortere bilkøer og mindre trafikkstøy hvis færre reiser kollektivt, sier Elisabeth Paulsen, gruppeleder for Venstre i fylkestinget i Sør-Trøndelag.

18. januar økte AtB billettprisene på buss og trikk, samtidig som rutetilbudet på enkelte strekninger ble redusert. Paulsen minner om at i statsbudsjettet for 2016 er det satt av belønningsmidler til kollektivtransport.

Det skriver Adresseavisen.

Følg trd.by på Facebook

Én til sykehus med alvorlige skader etter husbråk

Natt til torsdag rykket politiet ut til melding om husbråk i en leilighet i Trondheim sentrum.

- Det hadde blitt utøvd vold i leiligheten, og det endte med at mannen som var der ble kjørt til St. Olavs Hospital. Skadene betegnes som alvorlige, men tilstanden er stabil, sier operasjonsleder Håvard Høyem ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Det er uklart hva som er årsaken til skadene, og eventuelt hva som er brukt til å påføre skadene. En kvinne som var på stedet er brakt inn til politiets arrest.

Paret er i 20-årene.

Lesbisk par får låne kirka til å gifte seg

- Arbeidsutvalget i menighetsrådet har innstilt på å leie ut kirka til det lesbiske paret. Det synes jeg er meget klokt og veldig gledelig, sier biskop Tor Singsaas, ikke minst i forhold til enstemmig vedtak på både bispemøtet og i kirkerådet, der vi nå går inn for at alle - uansett kjønn - skal få gifte seg i sin lokale kirke.

Paret har tidligere fått nei fra Sokneprest Arne Aspeland i Oppdal , da han er mot homofile ekteskap.

De kom i kontakt med annen prest, som sa det var mulig. Men etter fire måneder hadde de enda ikke fått svar. Så kom gladnyheten fra Adresseavisen.

- Hva er det du sier, er det sant? Får vi virkelig låne kirka?, svarte Therese Karrestad (23) og Ida Bjørshoel (24).

Sjåfør anmeldt for å ha bord i dashbordet

Føreren av et østeuropeisk vogntog ble i går anmeldt etter å for fjerde gang på ett år ha blitt stoppet med et bord i dashbordet.

Vogntoget ble stoppet på Orkanger.

- Når sjåfører monterer bord på dashbordet får kjøretøyet en mye større blindsone enn den allerede har. Det er grunnen til at det er ulovlig. Og legger de papirer, telefoner og andre ting på bordet, så gjør det blindsonen enda større, sier Jan Ivar Moen, leder av utekontrollgruppa i Statens vegvesen til Adresseavisen.