Ungpikeidol til Kolvereid

Er du en ekte Ellioteer? Da bør du merke deg datoen 11. august i år. Da enter nemlig den finske popyndlingen utendørsscenen i sentrum av Kolvereid i forbindelse med Kolvereiddagene.

Det skriver arrangøren i en pressemelding natt til lørdag. Fredag kveld spilte Isac Elliot i Oslo spektrum.

- Det er nesten ikke til å tro. At det største popfenomenet som Norden har å by på kommer til Norges minste by, er ikke mindre enn fantastisk, sier Torkil Marsdal Hanssen i Kolvereiddagene og Kari Strøm i Kolvereid Røde Kors i pressemeldingen.

Les mer hos adressa.no.

Ungdomsskoleelever leker besvimelseslek

- Vi har registrert at noen av barna på ungdomsskolen leker en besvimelseslek. Det går ut på at noen hyperventilerer, holder pusten og tar rundt brystkassen til at man besvimer. Vi synes dette er en dramatisk handling og at det derfor er grunn til å reagere, sier rektor Bernt Johan Aune ved Sverresborg skole.

Han betegner det hele som en risikosport. Det var ansatte som oppdaget at enkelte lekte leken. Skolen har nå varslet foreldre og foresatte. Skolen går også runder i klassene for å snakke om problemet.

Les mer hos adressa.no.

Gratis wifi om du stopper bilen

Tirsdag i neste uke åpner en rasteplass i Steinkjer hvor du kan surfe på telefonen. Tasteplassen er den første av sitt slag i Trøndelag.

- Dette er nok et tiltak for å hindre at bilførere surfer og taster på mobilen mens de kjører, sa distriktsleder Frode Tiller Skjervø i Trygg Trafikk til Trønder-Avisa.

Fra før av er det en tasteplass i Trengereid, Bergen og langs E18 i Grimstad. Neste uke kommer også en tasteplass i Sør-Trøndelag.

- Det skal bli åpnet en tasteplass i Oppdalsområdet i neste uke, sier Skjervø.

Les mer hos adressa.no.

Pasient tiltalt for lege-rasisme

Da 21-åringen møtte legen av utenlandsk opprinnelse på legevakta «hånet» han legen på vakt ved å si at han ville ha en norsk lege. Han skal også ha uttalt at han ikke ville ha noe med innvandrere å gjøre, at dette er hans land og at legen ikke har noe her å gjøre. Uttalelsen skal ha skjedd i nærvær av to politibetjenter, går det frem av tiltalen mot mannen.

Trondhjemmeren er tiltalt etter rasismeparagrafen i straffeloven, og må møte i Sør-Trøndelag tingrett 3. mai.

- Rissa kommune aksepterer ikke sjikanering og trakassering. Det som skjedde på legevakta opplevde vi som grov trakassering av en av våre ansatte på grunn av hudfarge rett og slett. Slik type oppførsel er uakseptabel, derfor anmeldte jeg saken ved Fosen lensmannsdistrikt, sier rådmann Vigdis Bolås i Rissa til Adresseavisen (krever innlogging).

13-åringer kan bruke sjekkeapp

Barn helt ned til 13 år kan opprette en profil og bruke sjekkeappen Tinder. Høy risiko for overgrep, mener politiet og Redd Barna.

Riktignok kan brukere under 18 bare snakke med andre brukere under 18, og begge må ha vist interesse for å hverandre, skriver VG.

– Dette betyr at brukere ikke kan sende meldinger til hverandre uten gjensidig samtykke. Våre retningslinjer forbyr dårlig oppførsel. De som bryter disse blir slettet fra Tinder, sier Tinders talskvinne Rosette Pambakian. Det er ikke bra nok til å overbevise Kaja Hegg i Redd Barna.

– Det er veldig enkelt å lage en falsk profil, og disse aldersgrensene overholdes ikke nødvendigvis. Overgripere bruker alle arenaer som finnes i jakten på ofre, men de frekventerer særlig de appene hvor barn og unge selv går inn på sjekkearenaer, sier hun. Hegg sammenligner det med å la en 13-åring gå på et utsted der det sjekkes med en lapp rundt halsen om at barnet også er «deltaker i markedet». (NTB)