NTB skriver at minst 100 personer har mistet livet i en gasseksplosjon i Nigeria. Lokale og internasjonale medier melder at eksplosjonen skjedde ved et gassanlegg i byen Nnewi torsdag. Ansatte ved anlegge, forbipasserende og naboer døde, og brannvesenet brukte flere timer på å slukke brannen. Les mer her.

Rundt 35 000 nordmenn kommer til å reise på en charterferie i forbindelse med julen, opplyser Norges største reisebyrå, Ving.

- Vi har aldri hatt så god råd som vi har nå på grunn av lav rente. Selv om vi ikke får den ekstra rabatten på valutakursen, er prisen på mange varer og tjenester fortsatt lavere i utlandet enn i Norge, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB. Les mer på adressa.no.

Magnus Carlsen benyttet julaften til å ta sin fjerde strake seier i Qatar Masters Open-turneringen i sjakk. Med fire seirer og en remis på de fem første partiene er Carlsen godt på vei mot seier. Etter en hviledag spilles neste parti 2. juledag. Les mer her.

I Sør-Amerika er nærmere 150 000 personer drevet fra hjemmene sine på grunn av flom og kraftig uvær de siste dagene, skriver NTB. Verst rammet er Paraguay, der fire personer er omkommet og 130 000 personer har måtte forlate hjemmene sine. Les mer her.

Kvinnen som ble truffet av en flaggstang tuenfor Holmenkollen kapell julaften, døde på stedet. Ulykken skjedde da dagens første gudstjeneste var i ferd med å avsluttes, skriver NTB. Flere personer var vitne til hendelsen. Les hele saken.

Posten og Bring satte rekord da 3,5 millioner pakker ble delt ut på julaften, skriver NTB. Den viktigste årsaken til økningen fra i fjor er netthandel, opplyser Posten Norge i en pressemelding. Les hele saken.