Det er blant det vi får se i den ferske traileren for thrilleren «Troll», der sitater som «Det er et snev av sannhet i alle eventyr» og «for 1000 år siden vandret det troll omkring» sitter løst.

I traileren ser vi folk løpe for livet til tonene av «I Dovregubbens hall» når et gammelt troll ser ut til å ha våknet til livé igjen. Det berømte Freia-skiltet i Oslos hovedgate, samt broen som binder Bjørvika og Grønland sammen, er blant det som står for fall.

Actioneventyret «Troll» lanseres globalt på Netflix 1. desember i år.

Filmen er regissert av Roar Uthaug («Tomb Raider», «Bølgen»), og et knippe norske skuespillere er på plass. Ine Marie Wilmann stiller i hovedrollen, og hun spiller mot blant andre Kim Falck og Mads Sjøgård Pettersen – mens Gard B. Eidsvold spiller faren hennes, en eksentrisk eventyrekspert.

Filminnspillingen har vært innom steder som Ulsteinvik, Sognefjellet, Lom, Åndalsnes, Valdresflya, Hunderfossen og Rena, og manuset er skrevet av Espen Aukan, mens Motion Blur produserer.

«Troll» er en riktig så storproduksjon. Den ble spilt inn over 55 dager med 200 mennesker i den faste staben, gikk det fram av DNs artikkel i sommer.