Det har nemlig vært frustrerende for Facebook-sjef Mark Zuckerberg at Facebook ikke får anerkjennelse for jobben selskapet har gjort med Instagram og Whatsapp.

Nå bekrefter Facebook at både Instagram og Whatsapp skal gjennomgå en navneendring.

– Vi vil være tydeligere på hvile produkter og tjenester som er en del av Facebook, sier Facebooks talskvinne Bertie Thomson, til The Information.

De nye navnene vil bli «Instagram from Facebook» og «Whatsapp from Facebook», skriver nettstedet.

Facebook-signaturen

«From Facebook»-merkingen vil ifølge The Information kun være synlig inne i appene, som for eksempel i innloggingsvinduet, men trolig også andre steder. I tillegg vil det nye navnet også komme til syne i Appstore og Googleplay.

Å legge ved Facebooks signatur er ikke en ukjent strategi for selskapet.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har sett seg lei av at Facebook ikke får anerkjennelse for Instagram og Whatsapp. Foto: Marcio Jose Sanchez / TT NYHETSBYRÅN

I dag brukes «From Facebook» blant annet for VR-selskapet Oculus som Facebook kjøpte i 2014, mens de bruker «by Facebook» for samarbeidstjenesten Workplace, skriver Tek.no.

«Komisk dårlig»

Instagram ble kjøpt opp av Facebook i 2012 for én milliard dollar. To år senere la den amerikanske giganten hele 19 milliarder dollar på bordet for Whatsapp.

Til tross for oppkjøpet har selskapene i hovedsak fått stor frihet til å utvikle og markedsføre seg selv, uten innblanding fra Facebook.

Dette har også skånet selskapene for mye negativ oppmerksomhet, knyttet til skandalene som har stått i kø for Facebooks håndtering av persondata.

Derfor er ikke alle like imponert over navneendringen. Nettstedet Gizmodo beskriver avgjørelsen som «komisk dårlig».

– Å legge til en så spesifikk link mellom Facebook, Instagram og Whatsapp, vil ikke gjøre noen godt, står det i kommentaren, som viser til personvern-trøbbelet Facebook har vært - og fortsatt - går gjennom.