Det var den ukrainske hæren som 1. mars delte sangen «Bayraktar» i sine offisielle, sosiale mediekanaler, melder en rekke medier. Da i form av en musikkvideo med klipp av russiske konvoier med raketter som ruller inn – og de angivelige påfølgende droneangrepene på dem.

Ifølge nettstedet 24/7 News er disse klippene hentet fra opptakene som det ukrainske forsvarsdepartementet i slutten av februar begynte å publisere på nett. Men det er også opptak fra ukrainsk dagligliv under krigen i musikkvideoen, som angivelig skal være laget av ukrainere.

«De ønsket å invadere oss med makt, og vi ble forbannet på disse orkene. Russiske banditter ble gjort til spøkelser av Bayraktar», lyder det blant annet i teksten.

Det ligger en rekke videoer av «Bayraktar»-låten på YouTube, også med engelsk undertekst. Den har også kommet i en finskspråklig versjon. Nå er kampsangen dessuten lagt ut på Spotify under tittelen «Bayraktar – Official Song – Ukraine Russia War».

Opptak som Global News deler på sin Twitter-konto viser sangen tatt i bruk på demonstrasjoner, og den har også fått følge av en ny sang som hyller den tidligere så omdiskuterte kampdronen.