– Jeg har alltid vært interessert i foto og video, og tenkte at jeg skulle prøve meg på musikk også. Jeg googla egentlig bare «How to make music» og prøvde meg fram, sier Kjartan Nilsen og ler.

Han er opprinnelig fra Herøy, men flyttet til Trondheim for tre år siden.

– Jeg har ingen kompiser som driver med musikk. Herøy er dessuten en såkalt «traktor- og båtplass», så det er ikke så veldig vanlig. Men jeg har alltid vært opptatt av å gjøre ting jeg liker.

Kombinerer med båtlivet

Nilsen jobber på brønnbåt, og er derfor en måned på sjøen og en måned hjemme. Det var under lærlingtiden i 2016 at musikkinteressen kom, og de første låtene ble produsert på lugaren.

– Nå jobber jeg med musikken når jeg er hjemme, men også når jeg er på båten. Jeg jobber egentlig med den hele tiden, sier han og ler.

Musikkeventyret startet i lugaren på brønnbåten hvor Nilsen jobber. Foto: Privat

Etter at den første låten han produserte ble populær, begynte Nilsen å få forespørsler fra russegrupper rundt omkring i landet.

– I begynnelsen tjente jeg mest penger på båten, men nå har musikken tatt over ledelsen, forklarer 23-åringen, som siden 2017 har produsert over 60 russelåter – i tillegg til annen musikk.

Større i Sverige

23-åringen har reist mye rundt i forbindelse med russearrangementer i Norge det siste året. Tidligere i år fikk han seg også manager i Sverige.

– Jeg har faktisk flere lyttere der enn i Norge. Da Skam ble en suksess, ble svenskene frelst av russemusikk. Før jeg fikk lyttere der, var det mye trykk på Spotify i mai, men med svenskene er det høyt trykk hele året, sier han.

Etter å ha blitt signert i Sverige, var planen at Nilsen skulle reise rundt der og opptre. Men så kom koronaperioden og ødela for planene.

– Jeg var booket til tre turer i Sverige, men alt ble dessverre kansellert. Det er kjipt, men jeg satser på at det blir mer jobb i tida framover.

«Truse Tarzan» på Spotify

Ifølge Nilsen, som jobber dobbelt opp, er det mye å gjøre. Han mener imidlertid at båtjobben er perfekt å kombinere med musikkjobben.

– Jeg har tilgang til bærbar pc på lugaren, så det er ikke noe problem, sier han og ler.

Kjartan Nilsen gjør det stort på russemusikk-fronten fra leiligheten i Trondheim og fra brønnbåten han jobber på. Foto: Privat

I skrivende stund har «Truse Tarzan» 193 000 månedlige lyttere på Spotify, men har vært over 200 000 tidligere. Han har tidligere laget en del interne russelåter for ulike russegrupper, noe han nå skal gå bort ifra.

– Hvis man skal bli en stor russeartist må man tenke på publikum, og prøve å nå ut til flertallet. Hittil har jeg produsert rundt 20 sanger i året. Nå ønsker jeg å fokusere på færre låter og bruke mer tid på dem. Kanskje kan fem låter bli like mye spilt som 20 da, sier han.

– Hva med navnet? Hvorfor akkurat «Truse Tarzan»?

– Haha! Da jeg var liten gutt løp jeg alltid rundt i bokseren og var ikke noe fan av bukse. Jeg ble alltid kalt «Truse Tarzan» av mamma. Det var det første jeg kom på da jeg måtte ha et navn og sendte den første låten til Spotify.