I november ble det klart at Nidar tar over smågodthyllene hos Coop, etter å ha danket ut svenske Candyking.

- Vi har vært gjennom en bred forhandlingsprosess med flere aktuelle leverandører av smågodt i løsvekt. Nidar har etter vår mening det beste konseptet i totalitet, både når det gjelder pris og kvalitet, forklarte kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge om Nidar-valget til E24 i november.

Følg trd.by på Facebook

25 årsverk

Innen mai skal Nidar ta over smågodthyllene hos 1100 Coop-butikker i Norge, og arbeidet er godt i gang.

Ifølge E24.no ble det bare i forrige uke satt opp hele 650 stativer i 300 butikker.

Og den fete smågodt-avtalen med Coop gjør at godteri-kjempen fra Trondheim. E24 skriver at avtalen gir Nidar 25 nye årsverk, som blir fordelt på salgsapparatet og fabrikken her i byen.

Forrige uke ble Coop Obs på Lade rensket for flere tonn med smågodt.

Øker markedsandelen

Tidligere leverte Nidar kun smågodt til Ica-butikker, men denne avtalen sørger for at Nidar har økt markedsandelen sin til 30 prosent, ifølge avisa.

Kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla Confectionery & Snacks Norge sa til Adresseavisen i november at de ikke ville uttale seg om hva verdien på godteri-avtalen er verdt i kroner og øre. Men han fortalte at Ica og Coop til sammen smågodt i løs vekt for rundt 300 millioner kroner i løpet av det siste året.

Hvis du foretrekker Candy King fremfor Nidar-smågodt, så kan du trøste deg med at Rema 1000 fortsatt kommer til å selge de svenske godbitene.