Ny stjerne til Sverresborg

Sverresborg museum er etablert som en av byens beste konsertarenaer. Nå er ny stjerne klar for konsert: Van Morrison tar med sitt faste band til Sverresborg arena 10. august, skriver Adresseavisen.

Laserlys mot fly

Klokken 18.23 mandag observerte Widerøe laserlys rettet mot fly ved passering i Namsosområdet, skriver Adresseavisen. Politiet undersøker med Forsvaret om det kan være fra dem. - Vi ser alvorlig på dette. Det er klart at det er ubehagelig for de som får dette i øynene, sier Dag Hjulstad, operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt. Hendelsen er sendt videre til Forsvaret, som skal undersøke saken videre.

Apple vil snakke om kryptering

NTB: Apple er innstilt på samtaler om kryptering for å få en slutt på tvisten med FBI og domstolene om bistand til å låse opp en iPhone. Justisminister Loretta Lynch håper selskapet vil føye seg. Les hele saken hos Adresseavisen.

Flyktninge-advarsel

NTB: Flyktningstrømmen til Norge og Europa stanser ikke selv om det skulle bli fred i Syria, varsler to toppbyråkrater i et internt UD-notat. I notatet som er utarbeidet av en avdelingsdirektør og en seniorrådgiver i Utenriksdepartementet (UD), skisseres et mørkt og dramatisk bilde av hvordan flyktningkrisen kan utvikle seg i tiden framover, skriver VG. Les mer hos Adresseavisen.