- Jeg tar det ikke helt seriøst, jeg tror egentlig folk reiser fordi de synes det er kult, sier Regionsdirektør Merethe G. Storødegård i NHO Trøndelag.

Lik trd.by på Facebook

Kjent kjøpesenter

Fly er satt opp fra flere store flyplasser i Norge til kjøpesenteret Gekås Ullared. Den 21.oktober skal flyet ta av fra Værnes. Kjøpesenteret har blitt kjent i Norge gjennom sin egen TV-serie. Senteret har et besøkstall på rundt fem millioner mennesker i året, og nå kan trønderne også bli en del av de besøkende.

- Jeg tror ikke at folk reiser for å storhandle. Jeg tviler på at det blir en trend å reise med fly for å shoppe billigere i utlandet, sier Storødegård.

Daglig leder Torstein Mørseth i Stjørdal Næringsforum sier seg enig med NHO-direktøren.

- Jeg tror folk reiser på grunn av stedets kjendisstatus. Det er nok ikke så mange som drar dit kun for handelen sin del, sier Mørseth.

Debatt i Bergen

I Bergen er det blitt en debatt rundt at de også får besøk av flyet. Daglig leder Steinar Kristoffersen i Bergen AS skrev et innlegg på sin private Facebook-profil der han går hardt ut mot at folk harryhandler på denne måten. Vest24 har snakket med Kristoffersen som presiserer at hans uttalelser er som privatperson.

- Det har ikke vært noen debatt hos oss i NHO rundt dette. Vi er for konkurranse, og vi har tillit til at trønderne gjør de riktige valgene, sier Storødegård.

- Dette er ikke noe jeg hisser meg opp over. Det er jo vanlig at folk kjører til Storlien og Svinesund. Det forundrer meg litt at folk er så glad i billige matvarer fra Sverige, spesielt når vi ser at oppsluttningen rundt lokale matvarer er større enn noen gang, sier Mørseth.

- Jeg kan bare oppfordre trønderne om å bruke lokalbutikken for å handle, sier NHO-direktøren.