Statskanalen la serien ut på nett før den gikk på TV, og det har fungert akkurat slik de ønsket, skriver VG. Med et snitt på 170 000 seere på nettet – 2000 flere enn «Kampen om tungtvannet» – har den satt ny rekord for dramaserier på NRK, skriver VG.

– Vi lever i en tid hvor unge mennesker ser mindre drama på vanlig TV. Tallene for «Unge lovende» viser at to av tre seere på nett er under 40 år, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Når det kommer til lineær TV-titting må imidlertid serien se seg slått av «Kampen om tungtvannet».

Les mer hos Adresseavisen.

Brukte pepperspray mot menn som slåss

En mann i 20-årene ble natt til lørdag anmeldt for besittelse og bruk av pepperspray.

- Foranledningen var en slåsskamp utenfor et utested i Midtbyen. En bilfører fikk to stykker over bilen, og reagerer ved å spraye dem med pepperspray, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til Adresseavisen.

De to som ble sprayet måtte behandles på legevakta, mens sjåføren som brukte sprayen blir anmeldt. Politiet understreker at det er ulovlig å ha pepperspray for privatpersoner.

Les mer på adressa.no.

18-åring mistet lappen

En 18 år gammel mann ble fotgjenger etter en utforkjøring i Saupstadringen natt til 2. juledag. Det opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Ting tyder på at bilføreren har holdt for høy fart, og på bakgrunn av dette, og aktsomhetskravet, har vi foreløpig beslaglagt førerkortet, sier Kimo til Adresseavisen.

Ei mindreårig jente som satt i bilen fikk tilsyn av ambulansepersonell, men hadde ikke alvorlige skader.

Sju til legesjekk etter ulykke i Åsen

To biler, med totalt sju personer i, var involvert i en ulykke i Åsen i Levanger fredag kveld.

- Det kan se ut som en av bilene har kommet over i feil kjørebane. Ting tyder på at bilene har hatt lav hastighet, og det har vært svært glatt på stedet, sier operasjonsleder Stig Rune Sagen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Alle involverte ble sendt til legesjekk, men skal ikke være alvorlig skadet.

Over 1000 var uten strøm

Været fredag kveld førte til at strømkunder over hele Trøndelag satt i mørket. Kommunikasjonsrådgiver Erik Dahl i NTE fortalte til Trønder-Avisa at de ved 20-tiden hadde omtrent 1000 kunder uten strøm i henholdsvis Snåsa, Verran og Ytre Namdal.

Like etter klokken 23.30 var det kun i Verran hvor kunder fortsatt var uten strøm. I Trønderenergi Netts dekningsområde i Sør-Trøndelag er 94 kunder uten strøm klokken 07.30 2. juledag.