Ifølge Mashable er det japanske spillet, som ble lansert før helgen, allerede det største mobilspillet noensinne i USA. Tirsdag hadde spillet 21 millioner daglige brukere.

Følg trd.by på Facebook

Pokémon Go-feberen har spredd seg raskt i USA. Det tok bare noen dager for spillet å få flere brukere en sjekkeappen Tinder, og spillet spås nå å kunne bli større enn apper som Snapchat og Google Maps i popularitet.

Spillet er kun blitt lansert i USA, Australia og New Zealand, men også et stort antall norske brukere har skaffet seg spillet gjennom teknisk triksing.

Spillet er basert på GPS-lokalisering og 3D-grafikk, og lar spillerne via mobilkameraet jakte på lommemonstre i nærområdene rundt seg. Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær – samt et tilfelle der en spiller fant en død person.

I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne.

12 barne-tv-melodier fra 90-tallet som du garantert husker