Været i Trøndelag skifter fra vindfullt og grått nyttårsaften til solrikt og flott i helgen. Samtidig synker temperaturen vesentlig.

- På nyttårsaften blir det i perioder sterk vind opp i sterk sør-sørøstlig kuling med liten storm utsatte steder. Vinden minker om formiddagen, tar seg opp igjen om ettermiddagen, før det igjen blir minkende vind sent om kvelden, forteller vakthavende meteorolog Arnstein Tjøstheim ved Vervarslinga på Vestlandet til Adresseavisen.

Dersom værvarslinga slår til kan det bety at nyttårsfyrverkeriet på Festningen kan bli avlyst, skriver adressa.no.

235 evakuert fra oljefelt

235 personer ble natt til torsdag evaluert fra Valhall-feltet i Nordsjøen etter at en stor og ubemannet lekter har slitt seg og driver nordover mot oljefeltet.

Fire helikoptre ble sendt fra Stavanger lufthavn til Valhall-feltet mellom klokken 0.45 og 1.30, får VG opplyst fra BP Norge, som opererer Valhall-feltet.

Personellet, totalt 235 personer fordelt på to installasjoner, blir evakuert til de nærliggende feltene Ula og Gyda, skriver NTB.

Les mer hos adressa.no.

Mange var strømløse onsdag

Sent onsdag kveld ble hele Byneset i Trondheim fri for strøm. Årsaken var et trefall over en av Trønderenergis høyspentlinjer, skriver adressa.no. Tidligere på dagen hadde over 2000 husstander mistet strømmen på grunn av uværet i Trøndelag.

Trønderenergi har hatt en hektisk romjul og start på nyttårshelga, med flere strømbrudd i Trøndelag.

- Vi har hatt folk ute nesten hele perioden i uværet, men montørene står på og jobber med å få rettet feilene fortløpende, sier kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal.

Kjemper mot flammene i Oslo

Røykdykkere jobber torsdag morgen fortsatt for å unngå spredning av brannen i Nedre Foss Gård i Oslo, et halvt døgn etter at det brøt ut brann i Grünerløkkas eldste bygning, skriver NTB. Ifølge VG har man fortsatt ikke kontroll over flammene i det historiske bygget, og flere brannmenn sjekkes for røykskader.

Brannen ble meldt klokken 18.44 onsdag kveld. Les mer hos VG.

Omkom da bølge traff rigg

En person omkom og ytterligere to personer ble skadd, da en bølge traff en COSL-rigg, som arbeider for Statoil, onsdag ettermiddag.

Det bekrefter Rogaland politidistrikt overfor Bergens Tidende. De pårørende er varslet om dødsfallet. Riggen har fått store skader på en boligmodul.

– Det er en veldig trist melding å få, sier pressetalsmann Morten Eek i Statoil til NTB.

Les mer hos adressa.no.