Opptredenen startet med et glimt av vokalist David Damianos nakne bakende kun iført chaps – før TV-kameraene ble snudd bort og viste tomme seter i nærmere 40 sekunder, melder en rekke medier.

TV-seerne reagerte i sosiale medier, og stilte spørsmål ved beslutningen – og funderte først på om det var chapsen til Damiano som førte til den angivelige sensuren.

Her er Måneskin med prisen de vant for «Wanne Be Your Slave». F.v. Ethan Torchio, Victoria De Angelis, Thomas Raggi og Damiano David. De er kjent for å ha et avslappet forhold til å vise det meste. Foto: AP

Årsaken skal ifølge Page Six være at bassist Victoria De Angelis sin topp gled ned og viste hele brystpartiet hennes, der hun og Damiano var omgitt av hoppende dansere. Selv om hennes såkalte nipple covers også skal ha falt av kjørte hun på og spilte, noe publikum i salen fikk oppleve – mens TV-publikum ikke fikk noen forklaring på kameravinkelvalget.

Brystvorter er som kjent tabu på amerikansk TV, men rasende seere påpekte:

«Nicki kan simulere masturbasjon på scenen, men Victoria i Måneskin kan ikke vise en tildekket brystvorte? Ærlig talt, MTV», skrev en seer, og siktet til Nicki Minajs vågede opptreden under samme prisutdeling.

Derimot skal det ha vært bassist Victoria De Angelis såkalte «garderobeuhell» – at toppen hennes gled ned og la seg rundt midjen under «Supermodel»-fremføringen – som førte til den angivelige sensuren. Foto: AP

I etterkant har MTV lagt ut en redigert versjon av prisvinnende Måneskins «Supermodel»-opptreden på YouTube.

Verken bandet eller MTV hadde mandag formiddag kommet med noen uttalelser om hendelsen.