Snøfri julaften

Lille julaften passerer en kraftig regn- og haglbyge Trøndelagskysten, men det ser ut til at indre strøk går klar av disse bygene, skriver adressa.no-

Meteorologene forventer derfor oppholdsvær helt fram til juleribba står på middagsbordet på julaften.

- Da begynner regnbygene å komme. Og det blir mildt. I Trondheim sentrum er det meldt 7 - 8 plussgrader på kvelden, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til adressa.no.

Men i romjula kan det komme snøfnugg.

- 2. og 3. juledag er det ventet snøbyger og 2 - 4 minusgrader. Da er det stor sjanse for at det blir hvitt, og dette er nok de beste dagene med tanke på vinteraktiviteter i Trøndelag, sier meterologen til adressa.no.

Freia trekker små Melkesjokolade-plater

Tilbakekallingen gjelder sjokolader som merket med dato 31.05.2016. Varene er solgt hos Nille og Europris, ifølge Matportalen.

– «Firkløver» inneholder hasselnøtter, men «Freia Melkesjokolade Eventyr 24g» inneholder ikke hasselnøtter. Hasselnøtter er derfor ikke angitt som ingrediens på emballasjen, og personer som er allergiske mot hasselnøtter, kan få en allergisk reaksjon dersom de spiser produktet, heter det.

De som har kjøpt slike sjokolader, oppfordres til å sende dem til kundeserviceavdelingen til Mondelez Norge, som eier varemerket Freia.

Nils Arne Eggen trener Trøndelags «snilleste» klubb

Hvert år kårer Norges fotballforbund årets fair play-klubb i hver krets. Orkla FK, der Nils Arne Eggen er trener, er prisvinneren i Trøndelag, skriver adressa.no.

Erkebiskopen vil ha slutt på juletre i kirkene på Sri Lanka

Overhodet for den katolske kirke på Sri Lanka, erkebiskop Malcolm Ranjith, vil ha slutt på at det settes opp juletre i kirkene.

Juletre har ingen religiøs betydning, mener erkebiskopen, som kommer med et klart budskap til landets katolske prester.

– Juletrær er ikke en del av julens hellige betydning, men er mer knyttet til feiring i familien og sosiale lag, mener han.

Flertallet av Sri Lankas 21 millioner innbyggere er buddhister, men det lever også rundt 1,2 millioner katolikker i landet.

Fortsatt evakuering etter skred på Svalbard

Snekkerne har dekket til åpne vinduer, dører og rom, slik at husene blir noenlunde tette og beboernes eiendeler beskyttes, opplyser Sysselmannen på Svalbard.

Sysselmannen understreker at forbudssonen rundt skredområdet opprettholdes til over jul. Det er satt opp fysiske sperringer, og det vil være vakthold i området i hele jula.

NVE advarer folk i området mot å bryte ferdselsforbudet.

– Det er rett og slett farlig, sier geolog Odd Arne Mikkelsen til NRK.

En værendring har ført til mer snø og usikre forhold i fjellet, advarer han.

– Det kan gå ras. Det er jo derfor det er evakuert. Vi har ikke helt full kontroll her, så derfor tar vi de forholdsregler som er nødvendige, sier Mikkelsen.

To personer mistet livet og flere hus ble fullstendig ødelagt da Longyearbyen ble rammet av snøskred lørdag. Som følge av ulykken skal det nå utarbeides daglig varsling av snøskredfaren i Longyearbyen.