Først ble det leven i sosiale medier da det ble kjent at Mack-ølet kan bli borte fra Rema 100-butikkene i 18 av landets 19 fylker.

Politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim, var ifølge VG en av dem som reagerte og skrev kommentaren «Rema er ikke min bestevenn».

- I løpet av helgen har den nye markedsførings-gimmicken Ræma 1000 raskt blitt døpt om til det omtrent like folkelige Ræva 1000 i nord, skriver han.

Les også: Nå har Rema avslørt hva Æ er

Følg trd.by på Facebook

Vil ha færre leverandører

Det er nemlig øl- og brusprodusenten Ringnes, heleid av danske Carlsberg Group, som har blitt «bestevennen» til Rema.

Dette som resultat av forhandlinger mellom leverandører og dagligvarekjeder i høst.

«Bestevenn-strategien går ut på å slanke antall merkevarer i sortimentet, og inngå langsiktige og eksklusive avtaler med færre leverandører. Gulroten for eventuelle «bestevenner» er å få rullet ut flere varer med bedre synlighet i Rema-butikkene», skriver E24.

Les også: Søker om å bruke «Æ» blant annet til netthandel

Les også: Tøft Rema-år er bakteppe for «Æ»

De mest solgte får bli

Andre konsekvenser blir, om Rema får det som de vil, at du kun får kjøpt de mest solgte produktene av Hansa i Hordaland, utvalget av CB-øl kan bli begrenset, og Aust-Agder blir helt tørrlagt for dette lokale ølet.

Lars Midtgaard, administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier, sier til VG at de ikke har blitt enige med Rema 1000 om levering i 2017.

- Vi mottok et forslag fra Rema om hvor våre produkter skal selges og plasseres, og vi ga Rema 1000 beskjed om at det på ingen måte kan aksepteres, sier Midtgaard.

- I verste fall vil ikke våre produkter være å finne i Rema 1000 forretninger i det hele tatt.