Enda flere kusma-smittede i Trondheim

- Vi har nå 153 mistenkte tilfeller av kusma, der 141 er bekreftet smittet, sier overlege ved avdelingen for vaksine i Folkehelseinstituttet (FHI), Margrethe Greve-Isdahl, til VG.

Det har også vært kusmautbrudd blant studenter i Bergen, men 88 prosent av de registrerte tilfellene har vært i Trondheim.

Nå reiser studentene hjem til jul, og FHI frykter at kusmaen sprer seg til andre deler av landet, skriver adressa.no.

Støre mener Norge ikke bør bombe i Syria

Arbeiderpartiets leder kommer med uttalelsene i et intervju med Klassekampen i etterkant av pressekonferansen som ble holdt i fredag, der han oppsummerte året som har gått.

Da Norge for under to uker siden fikk henvendelsen fra USA om å bidra militært mot IS i Syria, var Støres kommentar at han avventet regjeringens vurdering.

– Vi har oppgaver for vårt forsvar i våre nærområder som det er viktig at vi ivaretar. Det er viktig for oss, og det er viktig også for andre. Så må vi også bidra til at strategien mot IS er bred. Vi kommer ikke til å bombe oss ut av dette problemet, sier Ap-lederen.

Støre mener at IS representerer en så alvorlig trussel at Norge bør bidra, men med annet enn militære bidrag.

35 døde i uværet på Filippinene

Dødstallet etter tyfonen Melors herjinger på Filippinene fortsetter å stige. Så langt er minst 35 meldt omkommet, og regjeringen har erklært unntakstilstand.

Les mer på adressa.no.

USA hevder flyangrep drepte 200 IS-krigere

Oberst Steve Warren, som er stasjonert i Bagdad og representerer den amerikanskledede koalisjonen som driver luftkrig mot ekstremistgruppa IS i Syria og Irak, sier de 200 ble drept i angrep denne uken.

Rundt 500 jihadister fra IS startet ifølge Warren en offensiv mot kurdisk milits i den nordlige provinsen Nineveh onsdag. Fly fra fem land slapp i løpet av et døgn nesten 100 bomber under kampene som oppsto.

Ifølge Warren drepte flyangrepene minst 187. I tillegg kommer tapene den kurdiske peshmergaen påførte IS-styrkene.