I Borggården tidligere i formiddag var det mange spente fjes som skuet både mot scenen og på sine nye medstudenter. Anledningen var immatrikulering for studenter som skal starte på Høgskolen i Sør-Trøndelag (HIST). Dette er første skoledag, men ikke minst er det starten på fadderuka. Vi tok en prat med både fadderbarn og fadderne som skal ta av seg de nyankomne studentene de neste ukene.

SE BILDER: Ser du noen kjente HIST-fjes?

De ferske studentene Carina Lie og Mari Skjerve har møtt opp for å få med seg semesterstart.

- Vi forventer å finne folk å tilbringe dagen og studietida med. Dermed håper vi på å bli kjent med nye mennesker og lære mer om høgskolen, sier de.

Lik trd.by på Facebook

- Festene ser jeg også fram til, skyter lærerstudent Skjerve inn.

Jentene ler før Lie fortsetter:

- Det blir dessverre ingen festing på meg. Jeg har blitt syk med både feber og ørebetennelse! Men jeg måtte få med meg immatrikuleringen, sier hun.

Carina Lie og Mari Skjerve ser fram til fadderuka. Foto: Helene Mariussen

Gatefest

Flere har kjent på å være syke i fadderukene. Fadder Astrid Lillebjerka forteller at hun var syk under disse dagene foregående år og at hun nå ønsker å få mest mulig ut av årets arrangementer.

- Jeg gikk glipp av moroa i fjor, så derfor vil jeg ha med meg mest mulig denne gangen. Jeg vil oppleve mer av fadderuka.

Marte Dalsnes og Astrid Lillebjerka ser fram til å ta imot nye studenter. Foto: Helene Mariussen

Hun og fadderkollega Marte Dalsnes forteller at de har meldt seg som faddere fordi de gjerne vil ønske nye studenter velkommen til byen og høgskolen.

- Det er jo spennende å være fadder. Man møter mange nye mennesker og det er artig å ta i mot de nye studentene. I kveld har vi planer om å ta med faddergruppa på gatefest.

Resten av de kommende ukene vil det bli fullt kjør, mener de.

Må komme over kneika

Ny fysioterapistudent Ingeborg Bakken er spente på hva fadderukene vil bringe.

- Jeg er litt nervøs. Man kjenner nesten ingen og det er vanskelig å komme ut av komfortsonen og snakke med nye mennesker.

Hun har tatt turen til immatrikuleringen sammen med Marius Grønning og Kirsti Blækkan, som alle kjenner hverandre fra før. De mener det er betryggende at det er flere som er i samme båt som de.

- Vi tror det blir «likar» de neste ukene når man har kommet over denne første kneika, sier de på godt trøndersk.

- Dessuten er det gøy at det skjer litt ting i starten av studietida. Da blir man heldigvis kjent med andre studenter.

- Hvorfor har dere valgt å studere i Trondheim?

- Vi har jo hørt at det er Norges beste by å studere i. Dessuten er det bare en halvtime hjemmefra, noe som føles bra og trygt, sier de.