Analyseselskapet Nielsen har spurt over 30 000 personer fra over 60 land om blant annet mobilvaner. Så mange som 45 prosent av de spurte nordmennene sier at de har mobilen eller annen elektronikk fremme under middagen.

Andelen er imidlertid høyere i de andre nordiske landene. I Danmark svarer 57 prosent at de tar med seg teknologien til middagsbordet, i Finland er andelen 50 prosent, mens den er på 48 prosent i Sverige. Undersøkelsen viser for øvrig at det er de godt voksne som er verst. Mens 40 prosent av de spurte mellom 21-34 år sa at de hadde elektronikk fremme mens de spiste, svarte hele 52 prosent i aldersgruppen 60-64 år ja på det samme spørsmålet.

Én av tre i videregående fikk 1 eller 2 i matte

Dårlige karakterer: – Tidlig innsats er viktig for at flere unge skal mestre matematikk. Derfor har jeg nylig lagt frem en ny strategi for styrking av realfagene i barnehage og skole, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Jon Olav Nesvold,, NTB scanpix

Yrkesfagelevene sliter med å fullføre. Mange får ikke fag- og svennebrev. – Når én av tre yrkesfagelever får karakteren 1 eller 2 i matematikk, kan det tyde på at elevene mangler helt grunnleggende matematikkunnskaper fra ungdomsskolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en e-post til Adresseavisen. I dag offentliggjør Utdanningsdirektoratet ny statistikk om videregående skole. Den viser at yrkeselevene sliter med å fullføre og få seg fag- og svennebrev. Forrige skoleår fikk sju prosent, det vil si 1900 elever, karakteren 1 (stryk) til standpunkt i praktisk matematikk. Ifølge Kunnskapsdepartementet viser studier at matematikk er det faget som har størst betydning for om elever greier å gjennomføre videregående.

Flytter asylsøkere

UDI flytter alle asylsøkerne fra Stav etter bekymringsmeldinger. - Vi fjerner alle derfra. Det er i overkant av 100 asylsøkere som flyttes til Vikhammer, sier Tove Cecilie Fasting i UDI Midt-Norge. Hun sier UDI gjør dette på bakgrunn av flere bekymringsmeldinger, blant annet om kosthold. Adresseavisen har mer om saken.

Sjekker mulig draps-sammenheng

Oslo-politiet undersøker om det er en sammenheng mellom to drapssaker onsdag morgen – den ene på Grønland og den andre på Manglerud. Kvinnen ble funnet død i Beiteveien på Manglerud, og hun ble erklært død av helsepersonell på stedet. Meldingen om saken kom klokka 7.38, opplyser Oslo politidistrikt. Mannen ble funnet i Breigata på Grønland, og han ble senere erklært død på sykehus. Meldingen om denne saken kom klokka 8.21. Les mer hos Adresseavisen.

Nytt fra John Doe

Johndoe gir ut sin tredje plate på drøye to år, sin mest moderne til nå, og headliner Rockefeller. Ifølge bandet er «Skandinista» preget av 90-talls garagepunk, frihetsrock, thai-massasje og powerpop. Låtene på albumet er skrevet og innspilt over halvannet år, skriver bandet i en pressemelding, ifølge Adresseavisen.