– Vi gleder oss veldig til å flytte, sier Kari Anne Strand, veileder for unge voksne i Kirkens Bymisjons bruktbutikk.

Bruktbutikken flytter nå enda nærmere sentrum, etter å ha holdt til i Fjordgata siden 2019. Leiekontrakten der utløper i april, og de har vært på utkikk etter et nytt sted å etablere seg.

En tilfeldighet gjorde at de fant nye lokaler.

– Jeg så en plakat i vinduet til Moulangerie om at lokalene kom til å bli ledige. Jeg sa fra til ledelsen med en gang, sier Strand.

– Uka etter hadde vi skrevet kontrakt, forteller Marte Westrum Ytrehus, butikkleder for Kirkens Bymisjons bruktbutikk.

Kari Anne Strand er veileder for unge voksne som har arbeidstrening hos Kirkens Bymisjon sin bruktbutikk. Denne praksisen skal de videreføre til den nye butikken. Foto: Amalie Moen Eidet

Midt i smørøyet

I januar overtar de lokalene i Thomas Angells gate. Leiekontrakten der er på fem år.

– Vi føler at vi kommer til å være midt i smørøyet. Nå som vi blir mer sentral i bybildet, tror vi at flere vil oppdage at vi er der. Det har vært vanskelig å markedsføre oss nok, sier Ytrehus.

– Her går ikke folk direkte forbi . Det er gjerne de som kjenner til oss fra før som er mest innom, legger Strand til.

Lokalene i Thomas Angells gate er mindre enn det Kirkens Bymisjon har i Fjordgata. Arbeidsrommet som de har brukt i Fjordgata er større enn det de vil få i det nye lokalet. Foto: Amalie Moen Eidet

Mer samarbeid

Både butikklederen og veilederen har planene klare for hva de skal finne på i de nye lokalene.

– Vi skal videreføre det vi har i dag, og så skal vi selvfølgelig utvikle oss, sier butikkleder Marte Westrum Ytrehus.

– Vi ønsker å få til samarbeid med virksomheter og bedrifter, legger Strand til.

Butikken tar i mot klær som nesten ikke er brukt. Ytrehus tror produsentene av klær begynner å bry seg om hvor klærne havner når de må kvitte seg med de. Foto: Amalie Moen Eidet

– Det er slike avtaler vi har lyst til å gjøre mer av

I sommer fikk de en avtale med en nettbutikk som selger klær. Når nettbutikken har brukt klær til photoshoot vil de kanskje eksportere disse ut av landet i ettertid, forklarer Ytrehus. Med avtalen sender de det til Kirkens bymisjon i stedet.

– Det kan være sminkemerker på klærne eller skader på de som gjør at de ikke kan selge de. Da reparerer vi klærne på verkstedet vårt og vasker de. Det er slike avtaler vi har lyst til å gjøre mer av med andre aktører, forklarer Ytrehus.

Hun forteller at de tror de vil være klar til å åpne i slutten av februar eller i starten av mars.