Det er deilig vær, så det er bare å komme seg ut i sola, folkens. Og da kan man jo benytte sjansen til å teste ut noen av de flotte parkene vi har i byen.

Visste du forresten at to av parkene i byene har fått seg en makeover i sommer? Det kan jo være verdt å sjekke ut.

Bare pass på at du ikke tar deg en pils i parken, det liker nemlig ikke politiet.

Følg trd.by på Facebook

Brattørparken

Brattørparken finner du helt nederst i Fjordgata, retning Royal Garden.

Der det før var 35 parkeringsplasser, er det nå blitt et grøntareal med benker med utsikt mot kanalen, skriver Trondheim2030.no, som er et nettmagasin om byutvikling utgitt av Trondheim kommune.

I tillegg har Trondheim kommune også laget en steintrapp fra Jernbanebroa, som går ned til parken. De har også byttet ut og forsterket kaikantene. Arbeidet er gjort i forbindelse med «Renere havn»-prosjektet, skriver Trondheim2030.no.

Gåsaparken

Foto: mats krokstrand

Gåsaparken, som du finner på Bakklandet, har også fått seg en oppgradering. Og hvis det er varmt, så kan du dyppe tærne i Nidelven.

Nå kan du komme helt ned til elva på en trygg og god måte, sier landskapsarkitekt Jorunn Munkeby til Trondheim2030.no.

Apropos bad: her kan du stupe i det!

- Nå kan du komme helt ned til elva på en trygg og god måte, sier landskapsarktitekt Jorunn Munkeby til Trondheim2030.no. Foto: mats krokstrand

Den samme siden skriver at det også er blitt bygd en splitter ny trapp, og et amfi der man kan skue utover elva.

Dagens fun fact:

Gåsaparken er oppkalt etter, ja, du gjettet riktig, en gås. Det nebbete dyret tilhørte visstnok eierne av Kafé Gåsa, ifølge Trondheim2030.no. Samme nettsted skriver at den pleide å vandre rundt på Bakklandet, og var visst verdenskjent.

Gåsa er nok død for lenge siden, men navnet lever videre. I tillegg har fuglen fått to lekeapparater i parken. Den gåsa har nok oppnådd mer enn de fleste mennesker noensinne kommer til å gjøre.

Den berømte gåsa lever videre i leketøyform. Foto: mats krokstrand

GUIDE: Her er ti steder du kan nyte sola