- Veldig mange ringer for å sjekke dataforbruket sitt. Vi ser på Facebook og Twitter at det er stor interesse blant kundene for hva Pokémon Go har å si. Flere ringer i helgene og når det er fint vær, sier kommunikasjonssjef Kristine Meek i Telenor, til KRSby.

Telenor har en dobling av antall henvendelser i helgene.

- I hovedsak dreier dette seg om spørsmål om databruk knyttet til Pokémon Go, sier Meek.

Følg trd.by på Facebook og Instagram

- Bruker veldig lite data

Pokedilla rammer Norge (og resten av verden). «Sofagrisene» har trukket gatelangs på jakt etter de mer eller mindre sjarmerende dyrene. Hvor mye data drar egentlig spillinga?

- Pokémon Go bruker veldig lite data. Databruken står for én prosent eller mindre i vårt nett. Man skulle tro at det var mye mer, men Nintendo har programmert spillet smart, sier kommunikasjonsrådgiver Kristian K. Fredheim i Telia, til KRSby.

Tall fra teleoperatøren viser at fire av ti spillere er mellom 20 og 30 år. 15 prosent er i aldersgruppen 30 til 40 år, mens 32 prosent av spillerne er over 40 år gamle.

Realiteten er nemlig at det ikke er allverdens data som overføres. Nettstedet Mobipicker brukte ti megabyte data på 54 minutter spilling.

Slik sjekker du dataforbruket

  • Android: Innstillinger -> databruk

  • iOs: Innstillinger -> mobilnett

Rekord under fotball-EM

Streaming av musikk, tv og film er imidlertid mye mer fiendtlig mot datakvota på abonnementet.

- Vi har sett enorme datatall på fotball. Vi hadde rekord i databruk under fotball-EM. Folk på hytta eller i utlandet, hvor man gjerne ikke sitter foran tv-en, men likevel vil få med seg store sportsbegivenheter, sier Kristine Meek i Telenor.

Skam og Idol er andre suksesser som også drar mye datatrafikk.

GUIDE: Her er alt du trenger å vite for å spille Pokémon Go

Over 40 000 lastet ned Eriks app - så slettet han den