Brannvesenet har siden meldingen kom inn klokken 10.34 i dag, jobbet intenst for å hindre spredning ved Ringve museum på Lade i Trondheim, og museet ble raskt evakuert. Klokken 12.22 meldte politiet at brannvesenet har kontroll på brannen, men ved 13-tida er det ingen som har full oversikt over skadeomfanget.

FØLG HELE DEKNINGEN AV  DEN DRAMATISKE BRANNEN PÅ ADRESSA.NO!

- Det er omfattende skader, sa vakthavende brannsjef Ole Ludvigsen til adressa.no mandag ettermiddag, og opplyste i tillegg at brannvesenet kjempet for å hindre spredning til de andre museumsbygningene.

Kaos ved museet

Åpne flammer ut av tak og vinduer, kraftig røykutvikling og kaos var det som møtte nødetatene da de kom frem til Norges nasjonale musikkmuseum mandag morgen.

Politiet har ingen formening om hvordan brannen startet, og de gjennomfører avhør på stedet. Det er hovedbygningen, hvor blant annet instrumentene oppbevares, som tok fyr. Sjokkerte ansatte ble vitner til brannen. Stemningen ble beskrevet som kaotisk, med folk som løp inn og ut av museet for å berge instrumenter.

Sårbare instrumenter

- Instrumentene er sårbare for vann, brann og røyk. Jeg tør ikke å si hvordan forfatning de er i nå. Vi har fått ut en god del som var i første etasje, sier Ludvigsen.

Tidligere direktør Peter Kjeldsberg forteller i et intervju med Tv-adressa om hvordan han har opplevd dette.

ADRESSA.NO FULGTE DRAMAET DIREKTE

Ordfører Rita Ottervik var også til stede og sa til adressa.no at det var en "sjokkartet nyhet" å få høre om den dramatiske brannen.