- Jeg hater Odin akkurat nå. Det prikker i huden, og det er helt forjævelig, sier en meget preget Karl Henrik Lang-Ree utkledt i Yoshi-kostyme.

Hvorfor? La oss spole litt tilbake i tid.

En spent gjeng venter på å sette tennene i konkurransens første chilli på rundt 1000-1500 svigrader. Foto: Ina Sand Solli

Ti skåler plasseres utover langbordet på Klubben på Samfundet. Det er klart for chillispisekonkurranse.

- Jeg er med for å slå roomien min, sier en lystig Karl Henrik Lang-Ree. Romkameraten Odin Celius har det samme svaret. De to er de første som setter seg til bords, foran et stadig økende tilskuertall.

SE OGSÅ: Ser du noen kjente på Ukas Oktoberfest?

Ville le av deltagerne, men ble med selv

Langbordet fylles sakte, men sikkert av menn. Helt til Charlotte setter seg.

- Jeg misforsto. Jeg trodde jeg kjøpte billett for å se på og le av folk. Men nå ser jeg at det bare er gutter her, så da må jeg representere, sier hun og høster latter i salen.

Chillien som ligger i skålene varierer både i farge, og i svigrader. Deltagerne som har valgt å utsette seg for dette serveres chilien i stigende rekkefølge. De får ett minutt til å spise chillien, og da skal hele spises. Til og med frøene.

Ved siden av seg har hver deltager ei skål med naturell yoghurt, og muligheten til å sjenke seg et glass melk hvis svigradene tar overhånd. Men gjør de det, så er de ute av konkurransen.

Charlotte var konkurransens eneste kvinne, men hadde meldt seg på ved en feil. Hun tok en symbolsk bit, og var dermed førstemann ut av konkurransen Foto: Ina Sand Solli

Første kvinne ut

Den første chillien deles ut, og konkurransen er dermed startet på mellom 1000 og 1500 svigrader. Stilken knekkes av, og chillien går relativt utproblematisk ned hos de fleste. Charlotte derimot tar en symbolsk bit, og spiser ikke opp chillien før minuttet er over. Hun er dermed første kvinne ut, og etterlater seg åtte menn som trolig allerede nå kjenner svetten piple.

Her er det Mathias som backer ut av konkurransen med et etterlengtet glass melk. Mens Kristian og Odin kjemper seg videre. Foto: Ina Sand Solli

De neste fire chilliene serveres og spises, med kommentarer som:

- Dette må jo være en paprika.

Og andre utpsykingsteknikker. Gjerne sendt fra Gustav Gunnerud. Mannen i midten på langbordet, som til tross for hovmotet begynner å se litt svett ut.

Det første skikkelige hoppet i svigradene kommer på nummer fem. Cayennepepperen med omtren 10 000 svigrader serveres. Likevel hopper ingen av. Neste er på omtrent 23 000, og det er her flere faller av. Melkeglass drikkes, og spybøtta hentes fram.

De siste tre chilliene er alle av den kjente sorten habanero. Tre menn er klare for å innta det som nå er oppe i hundretusener av svigrader. Det er Odin Celius, Gustav Gunnerud og Christofer Skjævland som standhaftig og svett tviholder på førsteplassen.

Hva i all verden gjør at noen vil melde seg på en slik konkurranse? Vel, misforståelser, utfordringer og overtalinger skal vi tro gjengen som troppet opp tirsdag kveld. Foto: Ina Sand Solli

Viste muskler uten melk

Ingen av de bukker under for habaneroen, uansett hvor hardt arrangørene prøver å sette de ut av spill. Etter den siste habaneroen får ingen lov til å drikke melk eller spise yoghurten før det har gått to minutter. Ingen gir seg, og det kåres dermed tre vinnere av chillispisekonkurransen.

- Nå kan dere drikke melka.

Odin og Christofer forsyner seg kjapt, men Gustav viser muskler ved å la være.

- Den får stå til de som trenger det, sier han jovialt til Trd.by etter konkurransen.

Gustav Gunnerud var en konkurransens tre vinnere. Midt i kampens hete holdt han maska godt, og så rett og slett avslappet ut. Foto: Ina Sand Solli

- Hadde du forventet at du kom så langt?

- Ja, det hadde han, skyter kompisen hans raskt inn.

- Jeg visste ikke hva som møtte meg, men jeg var sikker på at jeg ikke kom til å komme dårlig ut, legger Gustav til.

Han er til vanlig glad i sterk mat, men likevel innrømmer han at den første biten var den verste.

- Da tenkte jeg faktisk at dette ikke kom til å gå, men så ble det lettere og lettere.

Fra venstre Markus Formo, Christofer Skjævland og Haakon Hagen meldte seg alle på fordi førstnevnte er sterk i sin overtaling. Foto: Ina Sand Solli

Smertefull utfordring

Selv om Odin Celius måtte dele førsteplassen med to andre, vant han ganske overlegent over roomien i Yoshidrakta.

De forteller at de har tjuvtrent på chillispising, og i det siste har de spist en habanero om dagen.

- Men alle chilliene er ikke like. Den ene kan være to ganger verre enn den andre, sier Odin jovialt foran Karl Henrik som fortsatt sliter betraktelig mer, selv om han stoppet på mye lavere svigrader.

Odin Celius har tårevåte øyne, men virker ellers upåvirket. Han vant som en av tre i chillispisekonkurransen, og han vant utvilsomt over kompisen Karl Henrik Lang-Ree som fant fram yoghurten tidlig i konkurrnsen. Foto: Ina Sand Solli

De forteller at de egentlig skulle ha med seg den siste romkameraten i konkurransen.

- Men han fikk ikke billett sa han. Selv om vi vet at denne konkurransen ikke akkurat ble utsolgt kjapt. Vi vil sende han ei hilsing, sier de.

Egentlig skulle de videre til Svart humor etter chillispisingen.

- Nå er jeg litt usikker. Jeg kjenner meg ikke helt bra, sier Odin før Karl Henrik overtaler han.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook