Det er studentnettstedet dusken.no som skriver at flere i det siste har opplevd å bli frastjålet datamaskiner fra campus.

En student, Astrid Strømmegjerde, ble nylig frastjålet en Mac fra en lesesal på Dragvoll, og dusken.no skriver at det er den fjerde Mac-en som har blitt stjålet i løpet av en måned fra campusen.

- Vanligvis gjemmer jeg ikke PC-en, men akkurat den dagen gjorde jeg det. Macen var gjemt under bøker og papir i sekken. Da jeg kom tilbake til plassen min var det noen som hadde tatt den med seg, sier Strømmegjerde til nettstedet.

Henla saken

Også en annen student nettstedet har snakket med, forteller en lignende hendelse på samme sted, og hun satte opp lapper på campusen for å advare andre. Hun meldte også hendelsen til politiet som henla saken.

Student og ansatt hos Orakeltjenesten, Richard Wærp, kjenner til tyveriene. De skal ha forøkt å spore opp en maskinene uten hell og har gjennomgått overvåkningskamera uten å komme nærmere en løsning i saken.

- Det har vært mer vanlig med plyndringer på Gløshaugen enn her. Nå virker det som noen har funnet et annet sted hvor det er lett å komme unna med tyveri, sier Wærp.

- Pass på verdisaker

Politiet skal ha motatt flere henvendelser angående grove tyveri på NTNU denne høsten, men vil ikke ut med omfanget.

Teamleder Mona Gikling for vinningsetterforskning ved sentrum politistasjon i Trondheim oppfordrer alle til å ikke gå fra sakene sine, og i tillegg ha kjenneskap til serienummer og apper til å spore opp utstyr som har forsvunnet, skriver dusken.no.