De siste dagene har Facebook-arrangementet "Snøballkrig på Torvet" tatt av. Planen er at folk skal komme til Torvet på fredag, og så begynner de med god gammeldags snøballkrig. Over 1000 stykker står på deltar, mens 4600 står på interessert.

- Vi hadde forventet kanskje 50 stykker. Nå er det jo faktisk over 4000 på invitert også, forteller arrangør Kristian Stellander til trd.by på mandag.

Avlyst

Men nå er det ingen som får delta på arrangementet. På tirsdag ble det klart at snøballfesten er avlyst:

"Hei! Etter lite planlegging fra meg og en telefon fra politiet, er jeg nødt til å avlyse arrangementet. For å arrangere noe slikt ville det vært nødvendig med planlagte sikkerhetstiltak og søknad til kommune osv.Lar dette stå ett par timer før jeg sletter arrangementet på Facebook.", skriver Stellander på Facebook-arrangementet.

- Må ha tillatelse fra kommunen

Seksjonsleder for vakt og beredskap i Sør-Trøndelag politidistrikt, Torkjel Rendal, sier at når et arrangement er såpass stort må det sendes en søknad for leie av offentlig plass. Dette må sendes til kommunen, da det er de som bestemmer hvem som får hvilket område til hvilken tid. Det kan hende noen andre har leid området til den tiden.

- Det er en meldeplikt når man setter opp slike arrangement, forteller Rendal.

- Har skadepotensiale

Seksjonslederen mener at snøballkasting kan ha skadepotensiale. Han viser til at det er en stor offentlig plass, og at stein og is kan bli involvert i krigen.

- Det er liv som må vernes og det må derfor gjennomføres en risikoanalyse i forkant. Eventuelt måtte området blitt sperret for at ingen andre enn deltakerne blir truffet av snøballene, sier Rendal.