På Twitter har hun lagt ut melding om at hun er trygg, og at hun sitter og følger utviklingen etter angrepet på tv.

- Vi deltok som veldig mange andre nede på stranda, der folk hadde samlet seg for å se fyrverkeriet - unge, gamle, barnefamilier og turister, forteller Nora Warholm Essahli.

Ifølge innenriksdepartementet er 84 personer døde etter at en lastebil kjørte inn i en folkemengde under den franske nasjonaldagsfeiringen sent torsdag kveld.

Følg trd.by på Facebook

Folk løp i alle retninger

Sammen med mor og søster er hun på ferie i Nice og skal være med på den årlige jazzfestivalen i byen.

- Vi valgte å gå et par gater lenger inn i gamlebyen og satt på en kafe og tok en øl,  da en flokk med folk kom løpende. Det så skremt ut, vi skjønte at noe hadde skjedd. En dame fortalte oss at det var en gærning der nede som skjøt rundt seg.

Døde folk lå i gatene

Nora og familien gjorde som de andre, og dro hjem til leiligheten de har leid. På veien møtte de nabogutten, som hadde passert promenaden med buss et par minutter etter angrepet.

- Han hadde sett døde mennesker som lå på gaten, og var veldig oppskaket.

-  Det var jo mange barnefamilier der også, sier hun. Det er veldig, veldig trist.

- Tror de har hatt beredskap

Essahli forteller at både politi og militært personell har vært synlig i gatene i dag.

- Vi så jo tidligere i dag, at det var mange miliitære med maskingevær i gatene. De har åpenbart hatt en beredskap for mulige angrep. Jeg har opplevd en litt spent stemning i byen, sier hun.

Ønsker ikke mer hat

Inntil videre gjør hun som innbyggerne i byen har fått beskjed om, de er alle bedt om å holde seg innendørs foreløpig.

-  Vi bor i gåavstand til promenaden, det tar bare et par, tre minutter. Vi skal være her i seks dager. Jazzfestivalen starter lørdag, men nå spørs det hvordan dette vil påvirke gjennomføringen av den. Det får vi ta som det kommer. Først og fremst håper jeg at dette angrepet ikke fører til mer hat og fordommer. Vi vet jo ikke sikkert hva som har skjedd her ennå, sier Essahli.