En 21 år gammel mann slipper å sone bak murene, til tross for at han i Tønsberg tingrett er dømt for ulovlig spredning av 1.200 filmer og TV-serieepisoder. Mannen er i Tønsberg tingrett dømt til et halvt års fengsel for å spredt piratkopierte filmer og TV-serier på sin egen strømmeside, Norskfilm.net.

Men fullbyrding av straffen utsettes, med en prøvetid på to år, hvilket innebærer at han slipper å sone, såfremt han ikke bryter med prøvetidsvilkårene. Domfelte var 20 år gammel da han etablerte strømmesiden.

Mannen la alle kortene på bordet allerede i første avhør med politiet, og bidro dermed til at politiet fikk en langt enklere jobbe med å etterforske saken. Mannen lastet ned stor mengder filmer og TV-serier, lagde i flere tilfeller norske undertekster og la dem ut til gratis strømming fra nettsiden, som han selv hadde utviklet.Totalt spredte den unge mannen minst 1 200 filmer og serieepisoder. Han var nødt til å ha visst at det han gjorde var ulovlig, ifølge tingretten.

Men 21-åringen tjente ikke på piratvirksomheten, han hadde ikke noe profittmotiv og skadevirkningene for rettighetshaverne var nærmest av bagatellmessig art, legger retten til grunn for i den relativt milde dommen. Mannen må betale en samlet erstatning til flere av rettighetshavere på 250.000 kroner, hvilket er vesentlig lavere enn de seks filmselskapene og distributørene krevde. Internasjonale storselskaper som Warner bros., Universal Sony Pictures og Walt Disney Company er blant selskapene som krevde erstatning.

Nå slipper flere av RBK-spillerne straffetrening

I fjor måtte Bruttern opprette en egen «tjukkasgjeng» under treningsleiren på Gran Canaria, som må trene ekstra etter noen vel gode julemiddager.

- Vi hadde ikke noe navn på det. Men tre-fire spillere kom tilbake litt mindre «fit» enn resten, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til adressa.no – uten å ville si hvem det gjaldt.

I år slipper han det.

- I år var heldigvis ingen i den kategorien; alle hadde gjort jobben på egenhånd i desember, sier han til adressa.no.

Les mer om sesongoppkjøringen på adressa.no.

Northug gir opp verdenscupen

Tidligere denne uken meldte landslagssjef Vidar Løfshus at Petter Northug skulle gå helgas verdenscuprenn i Nove Mesto i Tsjekkia.

Nå har skistjernen snudd. Det får Adresseavisen bekreftet fra både Northugs trener Stig Rune Kveen og landslagstrener Trond Nystad.

Han trekker seg fra helgas konkurranser i Tsjekkia for å være best mulig rustet til touren i Canada, skriver adressa.no.

Kraftig fall på Oslo Børs

En ny oljenedtur og uro på de asiatiske markedene ga en tung start på Oslo Børs onsdag. Etter en times handel hadde hovedindeksen falt med 3,8 prosent til 522,93 poeng.

Les mer på adressa.no.

Problemene tårner seg opp for Rema 1000

Rema 1000 tapte kampen om markedsandelene i fjor, mens Kiwi og Coop Extra vokste adskillig mer. Økonomiprofessor Tor W. Andreassen tror Rema kan komme til å tape i priskrigen, skriver adressa.no.

Fjoråret startet ganske bra for Reitan, men i de siste månedene i 2015 har Rema tapt terreng så det svir. Så langt viser desembertall en organisk vekst på 3,3 prosent for hele markedet. Dette fordeler seg med en vekst på 7,2 prosent for Kiwi, 6,4 prosent for Extra, mens Rema er taperen med kun 2,5 prosent vekst. Den som vokser mindre enn gjennomsnittet i markedet, taper markedsandeler.

Les mer på adressa.no.