Det sier Kristian Gjønnes (25) fra Trondheim. Sammen med Morits Hagander (25) fra Bærum vant han NM i økonomi i forrige uke.

«Økonomiboysa» er begge fjerdeårsstudenter ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Har vært med før

25-åringen forklarer at de måtte gjennom flere runder for å komme seg til finalen. Av 430 påmeldte lag, var de til slutt ett av fire lag i finalen. Finalen skulle opprinnelig ha gått av stabelen i slutten av mars, men grunnet koronautbruddet ble dette utsatt. 4. juni ble vinneren kåret – digitalt.

NM i økonomi arrangeres årlig av Econa – en interesse- og arbeidstakerorganisasjon for siviløkonomer og masterutdannede innen økonomisk-administrative fag.

Gjønnes kom også til finalen i 2016 som førsteårsstudent, men måtte da ta til takke med en fjerdeplass i konkurransen. I årets konkurranse var det hovedcaset som vekta tyngst.

– Vi valgte en oppgave som handlet om å få flere til å investere aktivt i aksjer og fond. Vi gikk for en blandet løsning, mellom et sosialt nettverk hvor man kunne dele aksjetips med venner og banken, og et forslag om å gjøre som i Fantasy Football – hvor man kan konkurrere med vennene sine, forklarer Gjønnes, og legger til;

– Jeg følte vi gjorde det veldig bra på casen. Vi gjorde så godt vi kunne, og satset på å ikke bli skuffet uansett resultat.

Vil drive noe eget

Å være skuffet hadde de heller ingen grunn til. Juryen besto blant annet av medlemmer fra BDO og Danske Bank – som begge også bisto med caser under konkurransen. Adm. dir. i Econa, Nina Riibe, forteller at de gjennomfører NM for å gi økonomistudentene en arena til å teste sin kunnskap mot de beste studentene i landet, og samtidig bygge nettverk på tvers av studiestedene.

– Det er viktig for oss at økonomistudentene får en anledning til å teste kunnskapen sin i praksis. Her har en del utdanningssteder fortsatt rom for forbedring. Nivået på norske økonomistudenter er høyt, og i fjor vant også det norske laget den nordiske versjonen av konkurransen og slo lag fra blant annet CBS og Handelshögskolan i Stockholm. Det er imponerende hva lagene får til på så kort tid, sier Riibe.

Administrerende direktør i Econa, Nina Riibe. Foto: Econa

Etter ulike casefremføringer, ble vinnerne til slutt kåret ved hjelp av en Kahoot-quiz.

– Det var veldig surrealistisk å vinne. Jeg ble både stolt og ydmyk, sier Gjønnes.

Han gikk entreprenørskapslinja ved Thora Storm videregående skole. Det var her interessen for økonomi startet.

– Da jeg gikk der fikk jeg øynene opp for det å drive en egen business, og har siden da syntes at det har virket kult. Å studere økonomi virket derfor som et godt valg, sier 25-åringen.