– Her har vi litt forskjellig innenfor fastfood og takeaway. Det går mest i syrisk mat, og vi har spesialisert oss på vegetariske retter og hjemmelagde sandwicher, sier daglig leder Mohammad Araj.

Faren hans Abdulnasser Araj eier spisestedet, og broren Ahmad Araj jobber også i familiebedriften og S'wich som holder til i Kongens gate 21.

Måtte stenge dørene

Familien har de to siste årene drevet spisestedet Kobbe Kebab i Kongens gate 48.

– Spisestedet har gått veldig godt, men på grunn av koronasituasjonen ble det vanskelig å drive videre. Vi får se om vi åpner opp Kobbe Kebab igjen senere, sier Abdulnasser.

Kine Skogstad er ansatt ved spisestedet. Her sammen med eier Abdulnasser Araj. Foto: Synne Mauseth

For to uker siden åpnet de S'wich, og forklarer at et nytt spisested lenge har vært planlagt. Åpningen ble imidlertid utsatt – nettopp på grunn av koronakrisen.

– Det har vært en vanskelig tid å åpne på. Vi har ikke hatt så veldig mye kunder, men satser på at kundemassen tar seg opp når studentene kommer tilbake til byen. Vi håper i hvert fall at folk ønsker å støtte oss, sier Mohamed.

– Spisset konsept

S'wich er sammenlignbar med Big Bite. Mohammad peker på at konkurransen i Trondheim er stor og at det er mange spisesteder innenfor samme segment som de satser på. Likevel håper han at de vil skille seg ut i mengden.

S'wich ligger i Kongens gate - like under Mods Frisør. Foto: Synne Mauseth

– Konkurransen er stor, men vi har kanskje et mer spisset konsept. Vi satser veldig på syrisk vegetarmat, sier han, og legger til:

– Vi har et håp om at folk skal få øynene mer opp for nettopp det.

S'wich har foreløpig åpent på dagtid, men tar også sikte på å ha nattåpent fredager og lørdager om en måneds tid.