Det var eierne av Brygghus 9 som selv gikk til Sør-Trøndelag tingrett og begjærte oppbud mandag.

- Kostnadene er for høye og inntektene for lave, sier styreleder Sverre Lie Farstad, som er medeier i Brygghus 9.

Lik trd.by på Facebook

- Skuffet

Det er både restaurant, pub og mikrobryggeri.

- Puben er det svakeste leddet i kjeden. Maten og miljøet har fått veldig positiv omtale, og publikum oppfatter oss mer som restaurant enn som pub, sier Farstad.

Styrelederen forteller at de tre eierne er skuffet.

- Det er skuffende. Vi har ikke bransjeerfaring, men solide ølkunnskaper. Det har vært en bratt voksenopplæringskurve for oss, og dyr voksenopplæring. Men det har vært kjempehyggelig å kunne være vertskap for så mange fornøyde kunder, sier Farstad.

På denne butikken kan du nå male ditt eget mel!

Ni ansatte oppsagt

Advokat Nils Håkon Risberg i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig Trondheim er oppnevnt som bostyrer i konkursboet til selskapet Fjordglede, som eier Brygghus 9. Han forteller at restauranten og puben vil være stengt inntil videre.

- Det er ni ansatte, som vil bli oppsagt av boet. Jeg skal bistå dem med lønnsgarantibehandlingen, sier Risberg.

Farstad forteller at det er andre som kan være interessert i å ta over driften.

Ny restaurant i Ila: - Det var kona mi som bestemte navnet.

- Det er et stort bryggeri med 13 tanker på 500 liter hver, og de har til enhver tid åtte typer øl ferdig produsert. Vi vil se på muligheten for om noen er interessert i å overta. Det vil vi gjøre i samråd med panthaver som har pant i driftstilbehøret, som er Sparebank 1 SMN, sier Risberg.

Brygghus 9 i Fjordgata åpnet i september 2014. Restauranten er en såkalt gastropub, som er en restaurant som legger like stor vekt på godt øl som på god mat. Brygghus 9 har laget sitt eget håndverksøl, men har også solgt øl fra andre produsenter.

Les mer om denne saken i Adresseavisen.