Harald Pedersen sier de aldri har fått så mange svar på en stillingsutlysning før.

Det var etter at analysebyrået lyste ut en jobb med følgende stillingsbeskrivelse: "Rekrutterer til hjemmetesting av sjokolade". Stillingen var lyst ut til hele Trøndelag, men de ville helst ha noen i nærheten av Trondheim.

- Det er tydeligvis mange som er glade i sjokolade. Det har fosset inn med svar. Men det er bare hyggelig det, sier Pedersen til Trd.by.

Både Trønder-Avisa og P4 omtalte den spesielle stillingsannonsen, noe som kanskje bidro til enorm interesse for stillingen.

Ny respekt for SoMe

Pedersen legger til at de ikke har fått tid til å svare alle interessentene ennå.

- Jeg har fått ny respekt for sosiale medier og media generelt etter dette, sier han.

Selskapet har fjernet stillingen fra Nav sin oversikt over ledige jobber, og de har satt en strek og valgt ut hvem som skal få det ærefulle oppdraget med å være trøndelags sjokoladetester. Men han vil ikke gå ut med hvem de heldige er.

Jobben kan i utgangspunktet bli gjort på en kveld, og et viktig kriterie for å bli ansatt var å ha tilgang til en stor omgangskrets slik at mange får smake på sjokoladen. De trenger som regel rundt 50 personer.

- I prinsippet kan det gjøres på en kveld. Men vanligvis smaker man over noen dager, og svarer til slutt på et skjema.

Selve produktet er en nøttesjokolade, men han vil ikke si fra hvilken sjokoladefabrikk.

- Har dere lyst ut sjokoladetestere før?

- Ja det har vi gjort tidligere, men denne gangen var det første gangen vi lyste ut etter testere i spesielle deler av landet.

Han legger til at neste gang kan det for eksempel være en kjeks eller te som skal testes.

Lager analyser

Faktum Markedsanalyse AS er et analyseinstitutt i Oppegård i Akershus. De har foretatt markedsanalyser i 40 år ifølge deres egne hjemmesider.

Til Trønder-Avisa sier Pedersen at de allerede har test-rekrutteringspersonell i Oslo, Stanger og Bergen, men at de nå har behov i Trøndelag.